Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Saturday, June 11, 2011

The first ticket


Qemmal baru mampu beli kenderaan pada umur 26 tahun.
Still ada yang bertanya hadiah dari Mama Abah ke.
Nope. Bukan :)

Since I started working late, at the age of 25, so banyak yang kawan-kawan dah kecapi, Qemmal baru nak menyusul.
Orang lain dah berlari, Qemmal baru bertatih.
Tapi tak mengapa, rezeki kita lain-lain.
Alhamdulillah jalan Qemmal begini.

My new baby baru berumur dua minggu lebih.
Kereta buatan Malaysia cuma.
Kehendak hati tidak tercapai, tapi Qemmal bersyukur dengan apa yang ada.
Terima kasih Ya Allah di atas nikmat dan kurnia Mu.

Now apa yang Qemmal nak bagi tau kawan-kawan ialah..
my baby car got her first ticket last week :(


Gara-gara terlupa nak bayar parking.
Haih memang tak berbaloi dapat tiket since parking tu hanya 50sen satu jam.
Dan saman pula adalah bersamaan dengan pembayaran parking sebulan.

Marah betul Qemmal dengan diri sendiri, dan juga abang yang memberi tiket ni.
Kalau dia tau empunya kereta mesti tak sampai hati nak saman kan :(

Hopefully lepas ni

7 comments:

Apeng said...

admiring your 9985! hehehe. congratulations :D

wawa said...

yey~! bole bwk i jln2 k... :P

Pocket said...

alaaa.. bukan nya kena gantung lesen :D

paLie said...

Nak jalan2 naik keta baru!!!

Nas Adora said...

hi qemmal...check my new update

kEruL said...

fuyooo...kete ap ko beli qema? anyway, welcome to the world! seb bek tak kene saman pdrm...hahaha, lagi jenuh ko nak byr (ikut pengalaman hahah).

i tag u in my blog =)

Cik Qemm said...

apeng,
TQ! :)

wawa,
jom, bile? :)

pocket,
ala pocket mmg la tak kena gntg lesen. tp kena kuar duit :((

palie,
jom :)

dora,
orait!

kerul,
kete persona yang. hehe