Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Tuesday, July 13, 2010

Mali's Danau Kota

Ingat tak qemmal ada post pasal satu port char kuey teow dalam entry dating dgn Pumpkin baru-baru ni? [link]

So hari ni qemmal nak tunjuk char kuey teow marvelous tu.
Qemmal pernah jugak bawak Yana pegy makan [link]

Kalau tempoh hari qemmal tunjuk Mali's cawangan Taman Bunga Raya,
kali ni nak tunjuk cawangan dekat Platinum Walk, Danau Kota.
Apa beza dua cawangan ni?

Firstly, kat Taman Bunga Raya tu lebih santai, stall biasa2.
Kalau kat danau kota restoran yang lebih selesa, toilet ada, surau pun ada kalau tak silap.

Then, yang qemmal perasan harga char kuey teow kat danau kota mahal 50sen,
ini mungkin sebab sewa restoran mahal kot.

Lepas tu masa operasi, kalau kt taman bunga raya bukak petang,
yang dekat danau kota start pukul 11 pagi.
(kalau tak silap la).

Baru-baru ni lepas wedding seorang kawan,
Qemmal, Pqah & Zetty ke Mali's Danau Kota utk makan petang.

So here few pictures for my readers :)



Selain char kuey teow, kat sini ada jugak nasi ayam dan nasi lemak.
Qemmal suka nasi lemak. Sedap.
Char kuey teow memang menjilat pinggan la kan.
Nasi ayam tak pernah makan lagi.


Kecur air liur tengok char kuey teow ni.
Jadi kalau sape2 rindu char kuey teow Penang,
boleh melepas rindu kat Mali's :)


Zetty & Pqah with their plates.



Qemmal and her second drink..
Melepak sampai minum 2 gelas air.
:P

Owh fyi, kat Mali's kite self service beli food.
Kalau malam time dinner memang beratur agak panjang la.


Last but not least, group photo :)
Sebelum hujan melimpah bumi hari itu.


Senyum :)

3 comments:

My RAS said...

waa...akak br tgk aritue Warung Kita...pastu cam terrrrringinn...abg raja kate 'nnt kite pg...'hahaha...bile la nnt tue...x sangke google2 ader dlm blog qemmal...mustii mau pegiii nie...

Cik Qemm said...

haha google2 jmpe qemmal ye :)

sedap kak hally nti dtg blanje qemmal ye. dkt sgt gn umah qemmal ni :)

My RAS said...

ye ke...harus...haruss g nie...nnt nk ajak abg raja asap...