Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Thursday, June 23, 2011

Dedicated post for Penang, Malaysia :)

Penang Pulau Mutiara adalah satu destinasi yang tak pernah jemu Qemmal pergi.
Since 2004 menjejakkan kaki kat Penang, sampai la ni duk pergi lagi.
Even tho dah bekerja dan bermaustautin di KL kembali :)

There are few reasons why I love Penang very much.
But for this entry, I want to highlight three top reasons why I keep visiting Penang.

First,
THE FOOD :)

kalau duk sana hari-hari makan nasi kandar memang agak bosan,
tapi kalau dah berbulan-bulan tak pekena, memang rindu.
perut kenyang tapi bila dengar orang ajak makan nasi kandar terus senyum lebar :D

Nasi Kandar Kayu Bukit Jambul memang one of the best for me.
Tapi harga pun makin lama makin best.
Mine was RM 7 ++ per plate.


Char Kuey Teow Adam. Lokasi : seberang perai.
This one is Pumpkin's favourite since he was studying back then in seberang perai.
I came here few times with Pumpkin.
Char Kuey Teow boleh tahan sedap bagi Qemmal, and for some people diorang kate memang marvelous.


Second reason,
FRIENDS.

Masih ramai kawan-kawan qemmal di Penang.
Habis study pakat duk cari keja kat Penang.


Dapat jumpa kejap pun jadi la, asal dapat chit chat tanya khabaq masing-masing.
Ada yang makin bahagia, ada yang makin berjaya, macam-macam la.


Dan auntie Qemm dapat jugak jumpa Haikal yang dah pun 3 bulan ni!
At last!
Anak my BFF Shasha + Yamin.


Third..
and the very important one is..
PUMPKIN :)

Si bulat mata cokelat ini :)
Err no future elaboration needed I think :)


After 4 and 1/2 years and counting...
I am still in love with this guy.


So kawan-kawan, amacam? Jom Penang :)
Yours truly,




3 comments:

Aida Azryn said...

perghhh.. tgk mknn mmg menyelerakan! :B

apeqchan said...

rindunya penang

Cik Qemm said...

aida,
hehe lagi2 tgk time lapar ek :)

apeq,
bile nk p penang ni?jom!