Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Thursday, October 01, 2009

Eidulfitri 2009 : Jusco Destinasi Raya

Raya kedua melepak kat rumah je.

Masa tu kondisi abah belum sihat lagi, jadi kami hanya menerima tetamu.

Nak beraya rumah kawan2, tak tahu siapa yang beraya di KL.

Wireless kat rumah pun takde menghadkan komunikasi.

.

Raya ketiga baru lah keluar jalan2.

Itu pun ke Jusco,dengan adik2.

Sampai 2 buah Jusco kami adik beradik ziarah :)

Kesian diorang, tak keluar rumah pun time raya kali ni.

.

Sebelum ke Jusco pergi Duta dulu, beli tiket balik Penang.

First time lalu Duke untuk ke Duta.

Sangat lah lengang tak de kereta.

.


.

Jusco pertama yang kami ziarah ialah Jusco Wangsa Maju.

Sampai2 je terus terjah tempat game.

Main shoot bola dengan adik2.

.

.

Lepas tu ke MPH teman adik shopping buku.

Adik dapat voucher MPH RM50.

Seronok dia dapat pilih2 buku.

Dapat 4 buah buku dengan RM56.

.

Adik punya voucher, kakaknye posing aje :P

.

Selesai round2 kat Jusco Wangsa Maju,

ingat nak ziarah Wangsa Walk.

Tapi tukar destinasi sebab nak makan sushi.

Kami ke Jusco ke2, Jusco Setiawangsa pulak.

.

Selalu time raya makan ketupat rendang,

kami pergi terjah sushi, apa kes?

.

.

Walaupun raya kami tak seperti biasa,

kami tetap enjoy dengan aktiviti jalan2 kami.

Ramai jugak orang jalan kat Jusco time raya2 tau!

Tapi jangan amalkan beraya di supermarket,

buat hbs duit,LOL.

:D



5 comments:

Ideologi Hidayah said...

haha..aktiviti hari raya yg lain drp yg lainn.. menarikkkk..

yayaHarry said...

kite pon makan sushi pada hari raya ke-2
sekian :)

cHeRyNa PiReS said...

waaaa..bestnye makan sushi! rasa macam nak gi jusco gak arinieh. yang paling best pasal mph tuh:)

lama tak jenguk cikqemm...sori ye...sha nak jenguk arituh tgk tak update lg, lps tuh lupa nak letak dlm blog list sha.

sha letak arinieh ek?

PengOnScreen said...

mmg sadis klu stiap kali raya cenggini.. huhuhu~
btw, ur time diisi jugak ngn benda2 yg happy.. :)

Cik Qemm said...

dayah,
hehe lain dari yg lain.tp tak ley amalkan slalu :)

yaya,
eh awk g rumah terbuka kt sushi gak?
hehe

sha,
erm tatau la nape penyakit tuh..huhu.ramai yg complain cmtuh :(

fida,
itulah pasal.tanak da raya cmni.hopefully~