Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Wednesday, June 17, 2009

Nasi Ketam 2nd Visit

Rentetan dari post sebelum ini, hari Sabtu lepas,

sejurus selesai mengangkut barang Pumpkin,

kami bergegas pulang ke Penang.

.

Janji nak makan malam dengan kawan2.

Kawan2 nak merasa makan nasi ketam.

Pumpkin pun kali pertama ke sana.

.

Kami berdua sampai agak lewat dari kawan2.

Tapi timing baek punya,

kami duduk je makanan pun sampai.

.

Kalau 1st visit kami hanya makan ketam,

kali ni kawan2 order variasi sikit.

Tapi mereka lupa order sayur.

Seafood je semua..

.

Lauk 1 : Udang. Jenis masakan tak tau la. Saya kan sampai lambat.

Tapi sedap, udang pun besar2, lebih kurang dekat Kuala Sepetang.

.


Lauk 2 : Ikan bakar. Orang lain duk pulun ketam, saya plak layan ikan bakar ni.

Tapi kalau kurang garing mesti lagi sedap.

Pencicah air asam pun nyum2.

.


Lauk 3 : Ketam ni memang lauk special kat kedai ni.

Kuah die yang sedap tu,rasa nak tapaw bawak balik.

Kawan2 order 8 ekor ketam, sorang seekor.

.


Dah sampai je terus makan, lepas makan baru la berkesempatan amik gmbr sorang2.

Dah sebelum nya sibuk makan.

Kami berlapan makan memang licin habis.

Air sampai 3 jag kami minum.

Anggaran seorang dalam RM20.

.

Alan, Santi, Aja, Yamin, Shasha, Lomu, Qemmal & Pumpkin.

.

Tengok ni habis licin kami kerjakan.

Jarang saya upload gambar da habis makan kan.

:)

.


.

p/s :kalau sape2 nak tau jalan ke Nasi Ketam ni, saya ada post kat sini.

13 comments:

paLie said...

walauweihh.

yayaHarry said...

gulp!
next time kita datang penang bawak la kite pulak yer :D

eh2..bahagia nye la tengok pasangan baru b'tunang tu.

eh lagi..lomu pon ade kat sana?
uhuhuhu...

rindu penang :(

sha said...

eh eh cik yaya. dtg la penang pas tunang ni.bwk tunang u skali. nnti kite tgk sape lg nmpak bahagia. ahahahaha

Cik Qemm said...

palie,
hehe :D

yaya,
bole je cik yaya.kamu blanje ye.cayalah!
dan erm..btl kate sha2,bw la tunang kamu nti ye :D

sha,
tp kamu memang bahagia pun.
:D

penanya (?) said...

huhuhu lapaaaa lapaaaa

A-rin said...

menyelerakan...huk3

Cik Qemm said...

penanya,
hehe lapa ke :P

kakak,
memang menyelerakan tau.meh cni,i bwk u :D

Afif said...

qemmal..nape makin kurus nih?jimat duit ker?

Cik Qemm said...

fif,
eiks yeke.kalau jimat duit tade la mkn nasi ketam fif syg.

Afif said...

yeke..manela tau kot2 pakai duit empunye honda..;D

Cik Qemm said...

fif,
cakap biar berlapik.ingat saye ni kikis duit die ke.tau la skarang dah hidup mewah.

Afif said...

erk?!yela2..ingt nk gurau jer.hmm..sori..daa..

Cik Qemm said...

its ok.. :)