Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Tuesday, June 16, 2009

Mee Udang Kuala Sepetang

Sabtu lepas saya teman Pumpkin ke Ipoh.

Dia nak angkut barang2 dari rumah sewa ke Penang.

Bulan depan Pumpkin start praktikal kat Penang :)

.

Dah alang2 nak ke Ipoh saya ajak Pumpkin singgah di Taiping.

Mula2 takde plan pun nak singgah mana2.

Tapi teringat plak Mee Banjir Udang yang kuar kt TV3 suatu masa dulu.

Selalunya nak pegy mana2 saya google dulu cari info.

Tapi sebab ini bukan dalam perancangan, maka kami tibai saja lah.

.

Nasiblah Pumpkin tahu jalan ke sana, selesai satu masalah.

Jadi sampai2 Kuala Sepetang panjang la leher kami jengok2 kedai yang masuk tv.

(tapi tak ingat pun kedai mana)

.

Rupa2 nya banyak kedai Mee Udang kat situ.

Sampai tak tahu nak singgah yang mana.

Sampai lah kami nampak banner oren Mee Udang Mak Jah.

10 km dari kedai Mak Jah dah pacak banner.

Setiap km ade banner.

.

So kami berdua zoom ke Mee Udang Mak Jah.

.


Kami sampai tepat2 time makan tengahari.

Tapi masa tu tak ramai orang lagi.

Kira kami pelanggan terawal la.

Bila dah syok makan baru ramai yang terjah.

.

Ni menu yang ada kat kedai tu.

Tak banyak menu dia.

Pumpkin order Mee Udang.

Saya plak kureng sikit mee, so order kuy teow udang.

.

Nanti next time datang nak makan kuey teow goreng plak la.

Ingat nak datang dengan kawan2 plak.

Hari tu tak ley datang ramai2 sebab nak sumbat barang Pumpkin.

.

Pumpkin mentelaah menu kedai Mak Jah.

.

Saya punya kuey teow udang.

Yang mewah nya kat sini udang nya.

Sepinggan biasa ni RM7, ada 8 ekor udang semuanya.

.

Kuey Teow berlatar belakang kan pumpkin yang sibuk kopek udang.

Pumpkin kopek sume udang dulu baru makan.

Saya plak sambil makan sambil kopek.

Last2 Pumpkin yang tolong :)

Tu yang sayang lebih tu.

.


Ni Mee Udang pumpkin.

Betul la orang kate kena selak udang baru nampak mee.

:)

.

Yang menarik nya kat kedai ni interior nya.

Lantai kedai ditabur dengan kulit kerang.

Kalau budak2 jgn kasi aktif sgt,

takut luka kaki dek kulit kerang.

.

nota untuk kawan2 :

Setelah saya google, rupa2 nya kedai mee udang yang popular kat situ kedai mak teh.

Tak silap saya kedai Mak Teh ni sebelum kedai Mak Jah.

4 comments:

haja said...

maka,
kalau kamu nak pergi dengan saya lepas ini,
saya tak nak kedai mak jah
saya nak kedai mak teh
yeay!!

prettyrain said...

walaupun selalu lalu taiping tu,tp tk pnah singgah situ.
terliur jugak tgk gambar mee udang tu.

p/s: rasanya mcmana?

apeqchan said...

nmpk sedap
tp sy x bley mkn le

Cik Qemm said...

haja,
ok kite ke kedai mak teh ya.i pun nak rasa kedai lain plak :D

meza,
rasanya biasa2 aja meza.meal saya ada 8 ekor udg+kuey teow+cebisan kobis,tomato,celery.itu sahaja.kalau sayur byk sikit n tmbh telor mgkn umph.
:D

apeq,
ha'ah awk takley mkn.huhu