Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Thursday, May 28, 2009

A simple day,




...but wonderful!

.

Semalam juga adalah hari saya makan banyak!

Betul, tak tipu!

.

Hajat asal nak lepak minum-sembang-kosong dengan Nic.

Kebetulan pulak Kak Leen cuti dan ajak lepak skali.

Jadi kami berdua join la Kak Leen dan rakan sekerjanya, Siti.

.

Kami sampai awal daripada Kak Leen di midvalley,

dan berjumpa dengan classmate yang tengah praktikal skang,

PakOne.

Jadi kami lepak2 teman PakOne lunchie.

Orang praktikal belanja kami Carls Jr, hehe..

.

First time kami ke Carls Jr, so saya order fries.

PakOne recommend this.. nama nya saya lupa,

tapi ada words: chili, cheese, & fries.
.

Sedap, recommend habiskan time fries masih lagi panas.

Sebab nanti gravy nya lembik kan fries.

Ada daging dalam gravy nya itu.

.

Penaja lunchie ada lah jejaka berbaju hitam.

Gurl chomel itu Nic.

Dan yang paling kiut pulak..ehem3, saya :)

.

PakOne dan Nic makan burger each of them.

Time tu saya tak mampu nak makan burger,

sebab dah makan nasi kerabu mama kat rumah.

.

Sembang2 sampai refill air 2 kali,

PakOne mengundurkan diri..

Die kena ke site pulak lepas tu.

By the way PakoNe, thanks for the lunchie ya!

Dan ingat, kalau nak lepak jangan segan2 ajak saya. Hehe..

.

PakOne balik, pelakon utama pun datang..

Jeng3..

Teman Kak Leen&Siti hilangkan 'dahaga' kat food court,

Teman diorang shopping,

dan kitorang pun..

makan lagi!

.

Kali ni dinner plak.

Kak Leen pilih Paddington House of Pancakes.

Kitorang semua tak pernah masuk pun restoran ni.

Jadinya kena study menu la dulu.

.

Saya&Nic sepakat nak kongsi meal.

Nak makan light2 jer..

Kak Leen & Siti plak order each of them 1 meal.

.


Tak sangka portion meal2 kat sini besar2.

Pancake yang dihias dengan fruits.
Nasib lah dah sepakat nak kongsi.

:)

.

Ni meal saya + Nic.

Nama nya tak ingat dah.

But basically pancake yang dihancur2, potongan epal,

raisins & satu scoop aiskrim.
.

Ini Siti punya meal, macam telur dadar pun ada.

Siti tak berapa suka meal die,

katanya rasa kosong.

Bagi kami ber3, meal ni ok2 saja.
.

This one Kak Leen punya.

Ini macam nak makan 2 orang punya meal.

hehe..

Pancake kat bawah, strawberries, apricot,

banana, raisin, almond dan 3 scoop aiskrim kalau tak silap.

Whipped cream pun ada.
.

Saya, Siti, Kak Leen & Nic.

@ Paddington House of Pancakes.

.

For the dinner, thanks to Kak Leen.

Jalan2 dah, makan dah, hari pun dah gelap.

Masa untuk balik rumah masing2.

.


Kak leen & Nic,

models of the day.
.

Saya dan Kak Leen.

.

Simple kan hari saya, tapi best.

sekian.

.

.
p/s:Balik rumah saya makan lagi tau!

Masya-allah..Huhu..

7 comments:

Ideologi Hidayah said...

wahhh... nik & qemall... hehe..bestnyer hang out..:P

paLie said...

aku terspot 'nasik kerabu' dlm post ney.
huhh.

Cik Qemm said...

dayah,

hehe outing student2 :D

palie,

aiseh nmpk gak tu.tp tade open house.nxt time maybe kay.

aku yg DIL said...

amboi...
sdp nye mkn...
bes2..

Cik Qemm said...

dilah,

mkn memang best :P

Mommy Prince said...

bestkan paddington.. kalau beli satu share pun dah ckp byk.hikhik

Cik Qemm said...

kakak,
tula kena share2.
sharing is caring.seb la i share2.hikhik.

bile nk treat i paddington?

hehe