Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Wednesday, March 12, 2008

Surat untuk bulan

Kepada yang berkenaan,
.
Saya ingin menyatakan ketidakpuasan hati saya terhadap layanan staff.
Ingin saya bangkitkan kenapa saya tidak dibenarkan mencuci kaki untuk mengambil wudhu' di tandas. Baru tadi saya di tegur oleh mak cik cleaner yang menyatakan ada pihak kurang selesa saya menyepahkan membasahkan lantai tandas.
.
Namun begitu saya dibenarkan mencuci kaki di paip di luar pejabat. Apa yang ingin saya bangkitkan di sini adalah berlaku nya 'double-standard' terhadap kami.
Harap maklum.
.
p/s: anda tentu tidak mahu saya mencuci kaki di pantri anda bukan?
mungkin saya akan berbuat begitu suatu hari nanti, sebagai kenang-kenangan kepada anda.

9 comments:

:FaMiEyiNLuRvE: said...

yerkk..tidak buley ke?kat surau tadek tmpt amek ai smyg eh?

ahh, makcik tu je yg malas nak lap tuh..da toilet kan, mmg patutla basah pun.

kalo kering org pggl living room plak,bedroom ke..hiihih
=D

purplechoc said...

kitorg solat kt bilik kecik je,tade surau pun.tu amik wudhu' kt toilet.

tp macik tu baik miey,slalu die ok je. mbr qemmal pun kena sound tp gn staff lain la.

ngok ngek kan diorg ni.ape da~~

:FaMiEyiNLuRvE: said...

owhh,makcik tu baek eh....
meh smyg kat surau kite yg besau neh..buley men berlari2 lagik..

ahh, kerek ah staff len tu.ape plak toilet nk kene kering2, bukan kotor pun, amek ai smyg jer kan..tanyer sket, toilet kt umah awk tu kering sgt ke?
awk lap tiap2 ari ke incik?

nanana-ne said...

ko tayamum la. haha. biar besepah dgn pasir plak.

kalau kene mara pun puas ati. ko ckp la dgn dorg, ade due care je wudhu' dgn air atau dgn pasir. kalau tak kasi basahkan toilet, esok sy gune pasir. bia berpasir plak.

nanana-ne said...

btw dear, em.. tak sonok la kalau ade blog owner approval baru bleh kua komen.... tak bleh tgk terus.

u buat la modification je. yg mintak tules perkataan yg kuar tu.

:D opinion saje.

Anonymous said...

basuh kaki pun jadi hal?... tayamum jela kalau macam tu... bawak pasir dari rumah lain kali...

purplechoc said...

miey
tula,kerek kan diorg.ni rase nk cepat out nie.huhu..

yan dear
pasirkan toilet yeh?haha..

erm atas your suggestion,comment akan disiarkan tanpa my approval
:D

anonymous
aiya incik,kasi la nama.
anyway,kena bwk pasir naik lrt?
erk!

apple [soul]d out said...

anonymous tu silent reader la kot.
hehe..
sampai cmtu ke diorg x bg qemm? peduli ape.
bukan ade dlm rules ofis pun kn?
x kn kena buang keje sbb wuduk kt toilet? =)

purplechoc said...

apple

silent reader?huhu.
ha'ah,diorg just tegur tru macik cleaner tu je.
tapi tape la,da tak lame pun kt cni.haha