Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Monday, July 12, 2010

Aku terima nikahnya : Yamin & Sha II

Second part of Yamin & Sha reception.
Wow, hari ni genap sebulan diorg nikah.
Rase mcm kejap je tup tup dah sebulan?
Well, hope they are doing great there.

Jadi, reception belah perempuan diadakan on the same day as hari nikah.
Reception sebelah malamnya, after Isya'.
Kami sampai rumah Sha a bit late sebab ke KB beli ole2.
Sampai pun Sha almost done with her make up and everything.
She look gojes!
Mula2 tgk ala-ala Kris Dayanti gitu .

It was a memorable day.
For the bride, groom and the guests!
Nak tahu kenapa?

It was a candle light dinner, for real!
:)

Around 10minutes before the event started,
bekalan eletrik kat Pasir Mas putus.
That was a shocking experience, yet memorable.
Jadi setelah menunggu bekalan eletrik tak kunjung tiba,
majlis dimulakan dengan candle :)
It was so sweet :)


But then, baru je pengantin duduk nak makan,
tadaa.. dah ada lampu :)
It was so relieved.
And Sha & Yamin sangat cool.

Qemmal, was the bridesmaid.
Bila tengok gambar balik, semua gambar qemmal tengah busy.
Memang masa tu tak ingat kamera dah.


Selepas renjis-renjis di pilis, pengantin potong kek.
Kek dua tingkat ni dibawa khas dari Penang di bawah jagaan Yana.
:)


Then, the photography session.
Seriously time ni qemmal rase penat. Haha.
Apatah lagi pengantin dan keluarga pengantin kan?

Ni pengantin dengan the girls.
In the middle adalah Momma-to-be, Dayah.


Group photo dengan rombongan dari KL+Penang.


Dan..
Pengantin bersama qemmal & Pumpkin


The favourite pose of the day,
feeling tired tapi sangat happy for Shasha!
Alhamdulillah everything went very well.
Owh ya, the pink kurung was from Shasha's boutique :)


Qemmal dapat banyak gift daripada Shasha & family,
thanks a lot for that :)
Anyway my favourite one was this box.
Kenapa ye?
Hehe.. sebab qemmal involved dengan pembikinan gift ni :)
Dari lipat2 kotak, ikat riben, sticker design..
Best tau rase debaran pengantin even tolong buat mende2 kecik cm ni :)
Sape nak mintak qemmal tolong hantar rumah ye :)


And, ada satu mende lagi yang buat the wedding date memorable.
Malam yang sama, kami dapat SMS dari Dayah supaya jangan balik awal,
Pasir Mas jammed, because the town was on fire.
Ada shoplots terbakar and it takes few hours utk padamkan api.
Sampai bomba amik air kat Sungai Kelantan.

Hmm memang kenangan sungguh trip ke Kelantan bulan lepas :)
But we all enjoyed!

p/s: ade certain pic qemmal amik kat wedding photographer Yamin & Sha.

4 comments:

fendy said...

hey,
besau nye kek tu.

cHeRyNa PiReS said...

bestnye...tiba2 rasa seronok plak baca posting org kawen takde api. been wondering..tak panas ke?

Nisak said...

nice wedding reception!doorgift cantik,pelamin cantik,and the bride pun sgt gorgeous!

Cik Qemm said...

fendy,
hehe besar dan cantik kan :)

kak sha,
of course sist, panas. tapi sekejap je.so ok la. hihi.

nisak,
hihi tq2 :) eventho bukan qemmal punye reception :P