Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Friday, March 12, 2010

The first time!

.
Ahad lepas Qemmal, Yana & Alan round2 career fair kat USM.
Diorang teman Qemmal cari kerja.
Tapi tak banyak company pun, ada la 3 companies Qemmal drop resume.
Lagipun yang lain sume dah nak tutup kedai.
Tak ada rezeki :(
.
Lepas luangkan masa kat expo tu Yana bawak kami makan tengahari.
It was at an exclusive restaurant.
Victoria Station (VS) located at Bayan Baru.
Yana belanja sempena my graduation.
Thanks Yana!
.

.
It was my first time.
Sebelum ni tak pernah lagi makan kt VS.
The environment was cool, rase relax je lepak kat situ.
Sesuai untuk romantic dinner atau nak treat family & friends.
.
.
Kami duduk kat area kepala train, kecik tapi comfort.
Lama jugak la study menu sebab tak tau nak pilih yang mana.
Luckily Yana ada so dia la explain menu.
Bila tengok escargot kat dalam menu, teringat kat Pocket :)
Tak dapat imagine escargot jadi meal kat depan mata.Huhu..
.
.
So after study menu, I chose Cheesy Mushroom Steak.
And it was cheesy..
Steak nye lembut, dan sedap!
Qemmal tak berapa suke makan daging (sebab selalu melekat kt gigi).
Tapi kat VS suka pulak :D
Ok itu ngada-ngada namenye.
.
.
Meal kat bawah ni Yana punya, Sirloin with pepper.
(name die lebih kurang cm tu la)
Yang hitam2 macam biji betik tu adalah black pepper.
Haa, amik die letak sebiji2 cam tu je.
:)
.
.
And this plate belongs to Alan.
Kalau tak silap part Rib Eye.
Recommendation dari waiter tu sendiri.
.
.
Untuk drinks, qemmal pilih Mocha Latte.
Yang best nye, dah lama lepak kat VS tu pun air dia still rasa macam mula2 serve.
.

.
People of the day:
Yana & Qemmal.
Love you!
Thanks again Yana!
.
.
Yana and Alan.
With their lavu-lavu.
Will miss this moment guys!
.
.
Qemmal and Alan.
Superheroes kot!
:D
.
.
It was a great day, a great moment with them!

.
.
P/s: Semalam Hajar belanja kasut untuk convocation. Thanks Hajar! Nak tengok kasut Qemmal? Nanti ye.. :D

.
P/s II :I will miss every single thing :(
That's why I jot everything here, so that bile2 I tengok balik, I'll remember everything back!
Thanks a lot kawan2..
.
Banyak lagi Qemmal nak share ni.
:)

8 comments:

black_mel said...

owh..vs kat bayan baru...
yup2...duduk kat penang..tp skrng study kat johor....dulu sy penah keje kat giant sunway..penah buat inventory kat giant bayan baru...

xpenah try vs lg sbb ari tu masa keje bos ckp sorang makan arround rm80...takut jugak...baik makan kfc jer..hehe..

Cik Qemm said...

black_mel,
hihi jmpe org penang :)

qemmal skang dah nak blk KL da. tamat sudah mission di Penang.

erm ade la lebih kurang rm80 sorg.tunggu keje mantap2 boleh la mkn sini nti :)

cHeRyNa PiReS said...

zaman2 mampu nak makan VS sudah berlalu. aduhaaiiii...sedihnyee...
nywayz, bila yana tuh nak banje kak sha plak:P

Hami Asraff said...

Huih sungguh terliur diriku melihat makanan di atas! :)

Pocket said...

tak order ker escargo yg pernah pocket sebutkan dalam post pocket ari tuh?
250. Babiiiiii!!!

tp VS memang lah besh nyer layan ketika mampu, ketika tak mampu..
adehh.. sakit jgak la ..:_)

Anonymous said...

Making money on the internet is easy in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat cpa methods[/URL], You are far from alone if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses alternative or not-so-known avenues to generate an income online.

aku yg DIL said...

sungguh menggiurkan...
mendoakan cik qemmal cepat2 keje n blh blanje aku dgn cik susie pule...
hehe....

Cik Qemm said...

dil,
hahaha insya-allah ade rezeki ley blanje nasi kerabu :D