Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Saturday, July 18, 2009

Mee Sotong Padang Kota

Hajat hati nak lunch Maggi je semalam.
Tapi bile Cik Yana ajak makan Mee Sotong terus tukar menu lunch.
.
Kalau nak makan mee sotong ni kena lah ke Padang Kota.
Kat Padang Kota ni ada 2 medan selera.
Medan selera yang kami pekena mee sotong ni kat sebelah Fort Cornwallis.
.
Time tengahari memang la ramai manusia.
Nak tunggu mee ni ada la lebih setengah jam.
Kena lah hadapi dengan penuh kesabaran.
:)
.
On the way nak pegy sempat lagi amik gmbr banyak2.
Tapi kalau dengan Cik Shasha ni tak sah tak banyak kali click. LOL.
.
Sampai2 je Padang Kota kitorang terus order,
tempat duduk cari kemudian.
Kat medan selera ni  minuman fav Coconut Shake.
Air ni pun lame nak tunggu,
kalau tak sabar kena tunggu depan kedai kot,
self service.
.
Aa ni la Mee Sotong yang disebut2 itu.
Basically ia adalah mee goreng mamak,
then disiram dengan sambal sotong.
Memang sedap makan panas2.
.
Kalau kawan2 lain suke mee sotong,
saya plak order bihun sotong.
Mee kuning ni saye kurang gemar sket.
.

Air warna putih depan Cik Shasha tu la Coconut Shake.
Lupa nak amik gambar close-up,
sebab mase air sampai tu dahaga sangat :P
.
Banyak lagi yang dikhabarkan sedap di Medan Selera ni.
Lain kali saya order menu lain plak ek :)
.
p/s : Menghitung minit nak amik Big Sist datang Penang.
Guess who?
Esok saya bg tau ya :D

4 comments:

Monkey D Luffy said...

oh

cik shasha sungguh chumel

noor afzan said...

amboi..sedapnya mee sotong.
tapi jauh la pulak~

apple dilla said...

coconut shake!
lame x minum..
mcm x jumpe pun kt KL ni..

eh, kite gang la.
prefer bihun dr mee kuning.

Cik Qemm said...

luffy,
cik shasha memang comel :)

afzan,
sedap.meh la dtg penang.byk yg sedap2..
:D

apple dilla,
coconut shake kt pasar mlm tak de?

hehe ley gang.hi gang!