Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Thursday, July 23, 2009

Bon Odori Penang

Sebelum apa-apa,kami peace dulu!

Qemm, Kak Leen, Santi.

Kak Leen melawat adik-adiknya di Penang hujung minggu lalu.

Tapi sehari je, hari berikutnya kak leen pulang ke kampung halaman.

.

Sabtu lepas kami ke Padang Kota,

ada sambutan Bon Odori peringkat Penang.

.

Bon Odori ni start pukul 6 smpi 10 malam.

Traffic jam tak ingat la hari tu.

Masa pegy ok, tapi time habis tu memang jam betul.

.

Ramai Penangites pakai yukata pergi Bon Odori,

termasuk la housemate saya Cik Yana.

Cik Yana ni kalau ade fanatik Jepun. Lol..

Comei kan die pakai yukata?

Saya tak pakai yukata, tade duit nak beli.

Harga yukata ni satu set boleh beli 3 pasang baju raya kot.

:)

.

Kami rombongan dari USM.

Ada dua orang Japanese dalam gambar ni.

yang hujung belah kiri tu. hehe..

Kidding!

.

Ni Kazu-Chan.

Kazu ni saya kenal masa masuk kelas tarian Odori.

Comei nya orang nye.

Umo 25 tahun.

.

Masa Bon Odori tu banyak ada banyak stall.

Dari makanan, pakaian, photoshoot etc.

Salah satu nya stall jual souvenirs Bon Odori.

.

Macam2 fesyen yukata kita boleh jumpa Sabtu lepas.

Tengok la sampai baby pun pakai Yukata!

Comel!

.


Antara yang menarik hari tu adalah persembahan tarian.

Yang bestnya, kami kat bawah pun sama2 menari!

Tengok lah Kazu, Yana & Mikari have fun..

=)

.

Menarik sambutan Bon Odori ni.

Tak silap banyak tempat mengadakan sambutan ni Sabtu lepas.

Ada yang datang nak tengok persembahan, 

kenal budaya orang Jepun,

dan ada juga nak pergi shooting. Masing2 bwk senapang :)

.

p/s: agak2 kalau budaya Malaysia bawak ke Jepun dapat sambutan macam ni tak?

Hmm..

7 comments:

noor afzan said...

sapai kul 10 ker qemmal kat pesta tuh..?
pic sume terang berderang jer..
hehe~

Mommy Prince said...

tak panas ke pakai yukata ni sist?

Cik Qemm said...

afzan,
a'a smpi kol 10.tapi qemmal chow kol 7 lbh,then dtg blk amik yana kol 10.sbb tu sume gmbr terang benderang :D

kakak,
uish..i yg pakai cm biase berpeluih bagai aritu,diorg yg pakai yukata tu tak tau la.tapi masing2 akan pegang kipas :D

baLmickY (^_^) said...

qemmal..bape hrga yukata tu?
korg beli kt mane?

thn ni nk g raya pkai yukata bole tak?
hhuhuhuu~~
^__^

marccus said...

haha XD nice post you have here too! XD

[ LADYKiKi] said...

tak panas ke??/

Cik Qemm said...

bal,
tatau la harga yukata brape.kena tanya yana for details :)

around 300ratus kot.

marccus,
hehe thanks :)

ladykiki,
uih panass..diorg yg beryukata tu tatau la cemane.huhu