Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Tuesday, July 14, 2009

Asam Celagi

Saja nak share something yang saya suka.

:)

.

Bungkusan warna warni.

Pink, Hijau, Kuning, Putih.

.


Pernah tengok bungkusan2 begini?

Ini adalah sweet masam manis yang saya suka.

Kalau balik Kelantan mesti beli ni kat pasar.

Satu paket RM1 sahaja.

.

Tak tahu la kalau kat negeri lain ada jugak manisan ni.

Tapi sejak kecik memang saya suka ni.

Baru2 ni pun ada beli sepeket.

.

Kalau bukak bungkusan warna warni tu,

akan ada satu lagi plastik yang balut manisan.

Comei je manisan ni, sekali masuk mulut je.

.

Kalau dah bukak plastik lutsinar ni,

ini la rupanya.

Asam celagi yang bersalut gula.

Rasa nya masam2 manis.

Lebih kepada masam kot :)

.

Ni plak bungkusan asam celagi ni.

Siap ada alamat lagi tu, kalau nak boleh telefon ye :)

.

p/s: Asam celagi juga dikenali sebagai asam jawa. Dalam bahasa inggeris nya, tamarind.

4 comments:

noor afzan said...

perghh..ada peratusan bahan2 dalam asam celagi tu ek..
ngeh2..
selalunya dalam bentu gram or miligram..
dasat2..

Cik Qemm said...

itu la istimewa nya.haha :D
penah mkn tak?

prettyrain said...

qemmal, klau blik kelantan, tlg belikan?
tp bila masa nk amik plak?
ehehee

Cik Qemm said...

meza,
boleh aja.pos la nanti.no hal punya!
:D