Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Friday, May 15, 2009

Padang Brown~

Ada orang kata, penang ni syurga makanan.
Tak ada lah syurga sangat pun sebenarnya.
Tapi boleh tahan banyak la tempat2 makan yang best.
Terutama nya nasi kandar.
.
Entri kali ni nak kongsi tempat makan yang qemmal suke pegy.
Tapi bukan nasi kandar ye.
Nasi kandar lain entri.
.
Destinasi kali ini dekat Padang Brown.
Kat sini ada satu medan selera.
Untuk makanan melayu, medan selera ni bukak malam.
Belah siang nye stall2 makanan cina pulak bukak (tapi tak pernah try lagi la).
.
Kat medan selera ni, spot yang digemari adalah celur-celur.
Celur2 makanan yang dicucuk kat lidi dan harus direbus.
.
Yang best nye kat sini, masa korang datang tu diorang akan hidangkan macam2 makanan untuk korang celur.
Jangan terkejut ye!
Tapi diorang tak suruh makan sume..
Itu hanyalah strategi pemasaran.
Korang makan apa yang nak je.
Ala macam nasi apa ntah kat indonesia tu...
.

Ni signboard celur-celur.

Focus kat ejaan Chelor2 tu ye :)

.

Signboard stall sebelah.

.

Antara yang menarik untuk dicelur.

.

Ada macam2 jenis lagi yang boleh korang celur.

Harga per lidi berdasarkan warna.

Dari RM1-RM5 (kalau tak silap la).

Celur2 ni ada pencicah die.

Ala2 yong tau fu punya sos.

.

Lagi satu, kalau datang sini, silalah try cendol!

Memang terbaik punya lah.

Murah pun murah.

Rasenye RM1.50 je.


.

Selain daripada celur2 dan cendol,

kat medan selera ni ada banyak lagi jenis makanan.

Pasembur, western, mamak style..

So jom visit Penang.

Nanti saya bawak g celur2 nak?

U belanja. Hehe..

5 comments:

Diza said...

SEDAPNYE..... lapar nie.....

paLie said...

ko saje nk bg org2 cam aku jeles kn? chaitt.
18hb ney mmbr2 aku gi penang. aku xdpt join sbb diorg naek belon. xder duet. wawawa.

Cik Qemm said...

Diza,
sedap3.hehe.

Palie,
lor ini info jek.nti ko dtg cni aku bwk ko.request je mane.ko blanje!

hehe

xanabioticx said...

shoot! looks super delicious! is it available in vegetarian?

Cik Qemm said...

xanabioticx,
hehe.vegetarian ke?
rase cm tak de je.semua pun bukan vege except for the kankung yg terselit di celahan lidi sotong :P