Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Thursday, June 15, 2006

lil' brothers



Last week,for the 1st time in my life qemmal tengok movie dengan adik-adik
qemmal.tiga-tiga sekali! *peace*.
Maybe some people think.. " tak de orang lain ke nak ajak tengok movie? " haha.. tp ntah
maybe diorang slalu kate.. "along tak penah pun bawak adik tengok wayang.." so that's it.
Lain kali tanak dengar dah..akhirnye..qemmal dpt diamkan diorg..

Tapi peh..experience gile bawak adik-adik ni.Lagi-lagi the youngest one.Nak kate kecik,takde
la sangat.standard 3 this year.Tapi dari queue beli tiket sampai habis movie ade je celoteh die.
Sometimes qemmal ngadu kat mama..
"malas la nak layan adik ni.tanye soalan yang bukan2."
Then nanti kena la balik..
"dulu along lagi banyak mulut tau.letih mama ni..layan jela die..name pun adik.."
duh.then what else should i say?..

Ni nak cite part dlm gsc..Maybe qemmal masuk awal kot..time kitorg masuk lampu pun tak
tutup lagi.Maybe dh terbwk-bwk habit kat penang masuk awl sbb kat sane cm takde iklan sgt.
Sementara tunggu movie start tu..mak aii..my lil brother..which duduk sebelah me..
" ish kerusi die kan long,kalau adik bgn terus tertutup sendiri.nasib baik adik tak jatuh"
..his 1st sentence.
" em along,kite duduk baris ke... dari belakang"
huhu..die p kire baris kerusi plak! sempoi arr..
"kalau kite duduk row depan skali kan best long,rase macam betul-betul jer"
..die tak tau kalau duk ctu kang sakit tengkuk die.
"bile nak stat cite ni long,lamenye iklan die"
..salah qemmal gak,p masuk awal :(
"sejuknye kat dalam nie.."
..last2 die masuk kan tgn dalam baju.hehe
"aritu adik tgk wyg kat umah tempat duduk die lain,screen pun kecik skit.tapi sejuk lagi la"
..die tgk kat dlm kuliah.student wat cm wyg la.byr rm1.

Tapi whatever pun yg die tanya qemmal diam and angguk je..sampai die pun..
"along ni asyik angguk je.. cube la ckp mende lain.."
aku angguk lagi..hmm.pastu die senyap.nasib baik movie dah start.lega..

Itu cite my youngest brother..waN kHaiRul eHsan..tapi sebenarnye..syg kat die..even
sumtimes malas giler nk layan die..


Lagi 2 adik qemmal tu biase2 je.waN MoHammeD fiKRi & waN amiRul hIsham.dh besar kot.so tak byk celoteh sgt ar.So..guess sampai cni dulu..later2 cite lagi..daa..



5 comments:

shewa here said...

Best n Klakau...hehe

tekuensis said...

comey nye adikk... Qemmal tak comey.. chomot jer.. muahaha

~purplechoc~ said...

(,")tq wa..
..elleh tekuensis jeles la t.huhu..

ainiarmida said...

wah seronotnye kuar ngan adik2..like a caring sister la qemmal nih ;)..hehe jgn kembang laks..;P

~purplechoc~ said...

bukan slalu aini..hehe..
bile lagi kalau tak time cuti ni..