Baru baru ni qemmal jumpa satu pes tom yam yang sememangnya wajib ada untuk semua yang amatur di dapur. Macam saya :)
Ada suatu hari saya masak tom yam dan darling makan dengan muka terpesona - tak sangka isteri dia pandai masak tom yam. Ini bukan nak puji diri sendiri tapi ada rahsia di sebalik tom yam sedap itu.
KHAS UNTUK YANG AMATUR DI DAPUR SAHAJA
-
Ni la nya rahsia di sebalik kelulusan memasak tom yam hari tu.
- Pes Tom Yam Thai Madam Pum. Pastikan original yang ada tulisan jawi tu ye.
Hee.. bukan lah sebab i pandai masak pun. Tapi sebab pes ni sedap.
Cara-cara nak masak tom yam simple yang umph:✔ rebus air. Campak bawang besar+bawang putih+cili padi+daun limau purut+ayam.
✔ bila didih campak sayuran pula.
✔ tambah PES TOM YAM THAI secukup rasa, dan garam (optional).
Siap untuk dihidang dengan nasi panas.
Kalau rajin boleh masak nasi goreng tom yam, bihun goreng tom yam...Haa kat bawah ni yours truly punya air tangan.
Nak rasa cemana umph nya?
Haa pes ni boleh pi beli kat gerai 42A Pasar Sri Gombak @kedaiencikwanKalau nak COD, boleh whatsapp to +60102219241
Kami dah restock berdozen dozen dalam masa sebulan ni. sebabnya customer kalau repeat order sekali 3-4 botol!
P/s: resipi kt atas tu utk hat amatur ja ya. Hat dah pangkat chef 3 paku tok sah ikut la budak baru blajar masak ni heee.
#pestomyamthai #resipi #resipitomyam#wnacooks #kedaiencikwan#pasarsrigombak
Follow instagram saya : @qemmal.
No comments:
Post a Comment