Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Wednesday, May 14, 2014

Rate parking KLIA2

Qemmal baru balik dari family vacay semalam. First time naik flight dari KLIA2 (11 May 2014). Pening duk fikir mana nak parking.

Awalnya plan nak park di LCCT. Tapi rupanya LCCT punye parking dah tutup efektif 9 May 2014.

Nak parking kat stesen ERL Salak Tinggi terbaca kes hilang kereta kat situ bila park bermalam.

Akhirnya kami beralah park la juga di KLIA2. Memang parking lot banyak.

Ni saja nak share kadar parking di LCCT:


  • 1-3 jam yang pertama:  RM4.00 sejam
  • Jam ke4 - 9 : RM3.00 sejam
  • Jam ke10 ke atas :  RM2.00 sejam
  • Kadar maksimum harian :  RM46 sehari
  • Motosikal : RM1.00 sehari 



Kadar parking ni ada ditampal pada mesin autopay. Merasalah bayar parking RM116 untuk 3 hari 2 malam. 

Takpe lah asalkan kereta dalam keadaan selamat kan.

4 comments:

Norhazrina Abdul Hamid said...

haah mmg mahal giler kalo parking kt airport. hny org2 kaya yg mampu parking situ. slalu sy suggest kt org nek flite better suh je sp2 antar. lg jimat cmtu. kitorg staff mujur dpt parking free. ehehehe

meza said...

lebih kurg je harga parking kt kuala perlis tu. dkt rm100 jugk byr..

Cik Qemm said...

Rina : sekali sekala boleh lah park situ. Kalau selalu mmg botak la :)

Meza: biar betul parking kt kuala perlis rate cmni. Ke park seminggu? Huhu

Mohd izham Ahmad said...

sy 3d2n parking klia 2 kena 138rgt koyak