Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Tuesday, January 10, 2012

Aura maya

Untuk entri kali ni qemmal nak share something dengan readers :)

Qemmal ni jenis orang yang simple je. Makeup yang qemmal apply hanyalah bedak, lip gloss or sometimes lipstick, kalau rajin tepek blusher dan kalau terlebih rajin calit la eye liner and mascara.

Kalau biasa pegy ofis pakai bedak and lip gloss je.
Jimat tang makeup, haha.

Kalau bab pencuci muka pulak, selalunya qemmal tukar-tukar, tengok apa yang berkenan di hati :P
Nivea, ZA, Clean n Clear, Olay, Neutrogena, semua tuh pernah cuba.
Tapi since Mei 2011 (approx), qemmal cuba facial set yang tiada di farmasi, kalau nak beli pun through besties :)

Its Aura maya!

Since then, ada la a few yang tegur qemmal pakai facial set apa. Nak kata berubah jadi cantik tu, not at all.
Tapi apa yang qemmal rasa, liang roma (pores) kat muka semakin kecil. Which perubahan yang qemmal sangat3 suka :)

Jerawat? Still ada especially bila tension dan emosi tak terkawal. tapi tu tak boleh buat apa dah la.

Another thing is, qemmal rasa semakin cerah :)

Ni gambar sebelum pakai aura maya, gambar awal tahun lepas masa qemmal pegy water rafting di Gopeng. Kalau zoom kt dahi tu memang banyak jerawat kecik kecik. Toksah la korang zoom. hahaha. Dan kulit gelap tak berseri. 


Hamek ni gambar zoom yang terkini. Cemana ley salah setting terus terzoom muka. Haha. Habis nampak bulu muka misai segala, opss..
Ini original punya gambar, without any editing k, time qemmal pegy medan aritu (oktober 2011)
kalau jumpa skang jerawat dah berubah posisi :P
Time ni plak baru baik flu so kt hidung tu kulit kering okay :)
Alamak dahi tak nampak bukan qemmal crop, tapi sebab zoom dekat sangat. huhu. Korang tengok gmbr lagi satu la ye.







Ni la facial set yang qemmal cakap tuh. Consists of facial bar, day cream and night cream.
Apparently qemmal tak suitable dengan night cream so qemmal pakai day cream dan facial bar :)



Sharing is caring.
Saja nak share Aura Maya dengan readers :)

Masa qemmal pakai aritu sebelum bertunang, then after 3 months memang nampak lebih cerah dari biasa.
Haha. Sekarang pumpkin jeles tunang dia cerah berseri. :)

Ada jugak kawan-kawan qemmal yang pakai facial set yang sama, even mama pun pakai cream Aura Maya. So far takde lagi yang complaint.

So anybody wanna try? 
:D

Boleh contact qemmal : nurakmal99@gmail.com

6 comments:

paLie said...

si kecik, PM aku detail product nih nanti. rasa cam nak rekomen kat cik Farah. hehe.

Cik Qemm said...

ayang hang nak aku pm kt mana? hikhik. okay!

Nadieeyya said...

babe, tak mengelupas ke??some skin care kan akan wat kulit mengelupas..nnti pm kt fb eyh details..n camne kalo nak oder..cam nak tukar skin care gak la. skrg nie...skrg pkai dermalogica cam tak effective dah..imune dah kot..hikhik..

paLie said...

PM jaa mana2. fb ker, twitter ker, henpon ker pon volehh. kehkeh.

.::: Princess MOMOY :::. said...

pakai tapi 2 hari muka jadi tegang, merah-merah dan sakit. u rasa mcm tu juga ker?
jemput singgah blog

.::: Princess MOMOY :::. said...

jemput baca rview momoy ttg AM ni
momoy pun dah try

http://momoy-blogirl.blogspot.com/2012/07/testimonial-penuh-cabaran-dan-kronologi.html