Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Sunday, December 25, 2011

Oktober trip , Janda Baik.

Trip ni was held a week after my Medan trip :) - post lapuk tapi seronok!
Just nak share experience :)


It was actually Post Raya Celebration.
My friend and I plan trip ni masa Ramadhan lagi, and we were thinking yang bulan syawal mesti masing-masing busy. So what we did was, a post raya celebration :)


At first, kitorang plan to have it at Bukit Cerakah, tapi few weeks before that, kitorang nak book rumah, it was full booked! Kecewa sekejap.


So we opted to plan B. Janda Baik.
My task was find our accomodation. Survey punya survey I da booked satu chalet ni, da byr deposit pun.
But then after that when I was browsing at Groupon, ada satu rumah yang sangat tempting.
Fikir punya fikir, kitorg let go the first chalet, and go for this one :)


Saujana Janda Baik. Mengikut penjaga rumah, sehari sewa kt sini around rm600.
Tapi with groupon, kitorg dapat price rm350 :)
So worth it! Sebabnya..cuba tengok rumah ni..


Fully furnished! Rumah tiada bilik, with bathroom and shower room, plus bathroom kat luar.
TV, Astro, microwave, fridge, a king size bed, mattresses, pillows, dining table etc..


Kak farah and I yang teruja dapat bercuti di rumah cantik :)



Again, kak farah and I with the king size bed :) kitorang dapat opportunity tidur kat katil tu and it was very comfy! :)
Nak nak nak katil macam ni! LOL




Ariff and Amarr bermain-main di atas katil yang empuk :)




Owh ya untuk makan tengahari when we arrived, kitorang buat pot luck and i've made this, roti lapis ayam :)
Resipi dari mama. Sedap, bukan sebab qemmal masak, tapi memang qemmal suke ni :)



Again, bergambar di katil.
Kak Ad, Qemmal, Anna, Kak Farah, Ariff & Amarr :)



Lepas santai-santai dan makan tengahari, kitorang melepak di kolam ikan plak.
Guys sewa joran dan memancing yang membuahkan hasil :)

How wonderful was that, right?
Signboard je no fishing, tapi boleh fishing dengan izin penjaga rumah :)

Gambar blakang, Amarr berebut joran dengan daddy nya maybe? And shah, paling kanan.

Dah memancing segala, kitorang main bola jaring plak which was fun!
Lama gile tak main bola jaring so bile main ngan budak2 ni memang rasa terubat rindu kat netball :)

After penat main keluar peluh, kitorang berendam pulak kt sungai cetek depan rumah, which only about 15 steps dari tangga rumah :)
Cool kan?

So many things can be done. Fishing, playing netball, mandi sungai..


Stop playing at 5, bersiap-siap untuk acara malam :)
Its BBQ time! Aktiviti harus dalam sesuatu event outdoor :)

Ada ayam, lamb,beef dan..
Dua ekor ikan hasil tangkapan the guys :)


And as always, qemmal jd tukang sibuk snap snap gambar bukan tukang masak LOL
Fuzzy, Amarr, Anna, Qemmal, Shah.




Full view of the house, Maghrib time:)
Cantik bukan?
Rumah ni besar dan boleh muatkan around 20 pax.
Tapi katil ada 1 maka yang lain tidur atas tilam la ye.

Our trip ni, guys heret tilam tidur kat verandah.
Qemmal rasa memang diorang kesejukan sebab bangun pagi tengok semua berselimut bagai~


Later on selepas setel BBQ, kitorang bertukar!
Masing-masing pakai baju raya, dah nama pun post raya celebration.
Semua sporting gile mengenakan baju tradisional okay :)

Sebagai gugurlnizer memang happy sangat3 :)

Tengok meriah tak hari raya kitorang that day?
Food banyak, nasi impit & kuah kacang, siap ada lemang lagi!

Time ni Kak Ad masih comel berbaju kurung, before Amarr muntah. :(

Yours truly, feeling2 naik buai.
Buai diikat oleh Cua :)


Shah, Fuzzy, Qemmal, Kak Farah, Cua.
Masing-masing berbaju raya :)
Diorang nampak sedondon kan? while qemmal macam tak geng plak, tapi layanzz..


Auntie Qemm and handsome Amarr :)
Lama tak jumpa Amarr, rindu :(
Amarr adalah baby yang sangat behave. Sayang Amarr!

Opss, Amarr tak pakai baju raya..Hehe..



Married couple yang baru qemmal kenal during post raya celebration hari tuh.
Sangat sempoi mereka ini.
Cayalah!


Tidur agak lambat biasa lah bila dah bersembang dan main games.
Sekali sekala :)

Breakfast adalah leftover party malam sebelumnya,
masuk microwave dan panaskan:)
And fuzzy jugak jd runner pegy beli nasi lemak.

Pinggan mangkuk, jug, sudu garfu semua complete okay kt rumah ni :)


While the adults berkemas untuk pulang, since kena checkout dlm pukul 12.30, little Ariff kusyuk tengok Madagascar.
Comel!


Time tu rasa tak nak balik KL boleh? :P










Last but not least, group photo :) Tapi Ariff tak ada pulak :|
Best kan?

Thats my first trip to Janda Baik.
What about yours?

1 comment:

Aida Azryn said...

kemain dak tu ngadap laptop. :P