Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Sunday, October 30, 2011

All girls trip - Medan 2#

Day 1 : Medan Mall


After checked in kt My Dream Hotel, we were off to explore Medan City!
Tujuan asal trip adalah untuk pamper kan diri di Spa, Saloon etc.
So kami pun minta supir ke Spa yang telah direkomen oleh auntie Pqah,
malangnya supir tu tak tau kat mana Spa yang kami nak sangat3 pegy,
so tanpa lengah kan masa kami minta dia hantar ke Mall.

Group photo dalam van, hehe focus harus lah pada si comey yang ambil gmbr, 
orang lain semua blur~ 
:P



These are few pictures yang qemmal snap masa jalan-jalan cari spa,
tengok bangunan karaoke besar kan.
Tapi kami tak ada sessi karaoke di Medan, masa pun agak limited.



Ni plak tak tau bangunan apa, tapi tengok nama bangunan mesti kat dalam tu banyak kasut dan handbag kan.Pun kami tak singgah.


Tempat pertama yang kami pergi adalah Medan Mall.
We were hoping that ada saloon yang berpatutan.
Tapi since hari pun dah tengahari, perut rasa lapar.
Jadi kami isi tank dulu.


Restoran pilihan adalah Ayam Penyet.
Ni pun setelah interview guard dekat mall yang larang qemmal amik gambar,
dia recommend Ayam Penyet.



Makanan biasa-biasa aja, since kat Malaysia pun sekarang banyak dah restoran ayam penyet.
Yang baru bagi qemmal adalah Teh Botol.
First time dengar Mashi sebut I was like, 'Apa tuh?'


Then baru lah perasan kat Medan teh botol ni macam Season Ice Tea la :P
Qemmal order fruit tea, and it was awesome :)
Frestea tu Mashi punya..
Perasan tak size botol coke tu comel je? hikhik.



See tengok yours truly excited bersama fruit tea yang yummy.
But after that pergi mana-mana pun akan jumpa 'teh botol'.


Ouh ada satu lagi yang baru, Sup Asem.
This one Mashi order sebab nak cuba.
Basically kuah yang rasanya masam, dan penuh dengan sayur.
Jagung pun ada!


Ini pulak pecal lele, qemmal punya.
Lele kecil comel je, ayam pun sama.
Ayam kt medan memang comel-comel berbanding ayam kat Malaysia,
sebab bile order ayam tengok..alahai cinonet je :P


Group photo dalam restaurant, self timer aje.
Mintak tolong ade waitress tu die takut bos marah pulak, alahai~


Side dishes kat restaurant ni adalah donut kentang.
Sedap okeh, sebab bile kite order baru die goreng.
So makan panas-panas.


Lepas makan kami tak round mall pun sebab nak ke tempat lain pulak.
Medan mall tu tak besar sangat, saiz lebih kurang sogo kat KL kot.
Kat floor bawah ada bazar jual kain tapi tak sempat nak ronda-ronda.
Yela, kang habiskan satu hari kat satu spot je rugi plak kan.

And beside makan, qemmal tak shopping apa-apa pun kat Medan Mall

Last picture: qemmal, darlinna & tim while waiting for the divas beli drinks.



Teringat pulak masa supir mintak duit nak bayar parking.
'Mbak, dua ribu untuk parking'
Mahalnya parking, bisik hati. Tapi lepas dah convert RM, rupanya lebih kurang 70 sen aje kot :P
Hahahaha~

Next, the girls ke mane ek?
:)

4 comments:

Pocket said...

aduihlaa.. besh nyer gi medan!!
sup asem tu kalau yg pocket pernah makan dulu pedasnya yang amat!
jagung tu agak mengejutkan tapi :)

Cik Qemm said...

hehehe sementara bole jalan kita jalan.. :)

urm lain dgr sup asem yg dlm gmbr tu, tak pedas pun.. jagung?
kwn qemmal kata ok, yummy je jagung dlm sup

:D

Fadzlyyn@ Emy Rosli said...

beshnya dapat pegi trip macam ni!!!ramai2 pulak tu :)

Cik Qemm said...

hehehe sementara masa masih ada :D