Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Tuesday, September 06, 2011

Small raya souvenirs :)

Bila dah selalu sangat balik kelantan tak tau nak beli ape untuk kawan-kawan.
Aceh selalu konon. :P

Nak dekat akhir-akhir tahun ni rasa cam kerap plak balik kampung :)

Raya hari tu, betul-betul sebelum balik KL, kakak ajak pegy kedai sebab mummy kirim budu.
Kebetulan qemmal pun ada niat nak beli budu as souvenirs untuk officemates.
Souvenir raya la katakan.

Kalau orang lain pegy overseas beli fridge magnet,
qemmal bawak budu kasi kawan-kawan. Hahaha..


Buar simple tag selamat hari raya, ikat dengan tali, tadaa.. siap la souvenir tak seberapa ni.
Qemmal beli 2 karton budu, cukup la nk bagi kawan-kawan terdekat.
nak bagi satu syarikat memang tak dpt la.


Masa bagi tadi rupanya ramai yang tak kenal budu,
apatah lagi nikmat dan cara makan budu.
Hahahaha.

Takpe, pandai-pandai diorang lah.
Yang penting qemmal pesan, jangan diminum, kot la ade yang ingat air ke.
Nanti mabok, qemmal kata :P

Kalau ada sesapa yang berkenan nak buat souvenir jugak, ha ni idea baru :)

Agak-agak kalau qemmal bagi budu sebagai door gift qemmal kawen korang suka tak?
:P

Take care!

2 comments:

Pocket said...

budu buat door gift?
menarik, tp makesure botol nyer kecik lagi comey.
pasal kalau setinggi lutut kamu,
tak nak nyer akak yg pakai kasut tumit tinggi tu ngangkutnyer ..
heheh:D

Cik Qemm said...

dear bro pocket,
isk botol nye kecit cinonet je, dlm 10 cm cmtu, lagi kecik dari botol mineral :)