Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Tuesday, December 07, 2010

Another picnic - Kalumpang, Tanjung Malim

Lama tak update blog, ada peminat-peminat kecil blog bersuara.
Maaf kalian, yours truly ini tak de la busy mana, cuma feel nak edit gmbr dan menulis tiada.

Selamat Tahun Baru kalian, semoga tahun mendatang lebih bermakna :)

OK kembali kepada cerita asal, 2 weeks ago, qemmal dan officemates ke Kalumpang untuk berpiknik :)

It was somekind of farewell untuk 3 orang budak kecik kat office kami. Eventho almost everyone tak dapat join, kitorang proceed jugak dengan plan piknik :)

Tempat ni first time qemmal pegy, and for me it was comfortable and clean. Penting tau tempat bersih ni. Fyi, entrance fee adalah RM5 seorang, sebab tu kot kawasan ni terjaga.


Ada banyak kemudahan yang qemmal perasan. Tempat ni jugak sesuai untuk buat kursus, camping, atau lepak2 hujung minggu dengan kawan-kawan.

Cuma yang kurang seronok nya maybe diorg tak allow outside food starting early next year which is few weeks lagi. Other than that, tempat ni excellent!


Toilet pun bersih, ada warung nak lepak minum air panas setelah berendam kat air sungai etc.


By the way, kitorang cuma pergi satu kereta. Tiga orang budak di bawah, Zana, Deja & Ada, then qemmal and another colleague, Shah.

We were there for about 3 hours macam tu la. Then gerimis, macam sign suruh balik jadi kami pun bersiap pulang. But that was not the end of the day. We were having fun at Superstar Wangsa Walk sampai petang :)


Because Ada was craving for Mali's char kuey teow, we had our dinner there. Macam rutin lepas picnic pulak, after picnic then Mali's. Last time picnic with besties pun cm tu gak :P

And below is Qemmal with them. Deja, Zana & Ada. :)


Last but not least, yours truly, Qemmal sedang lapar :)


p/s: To Deja, Ada & Zana -> Semoga happy sokmo, and have a bright future. Dah success nanti jangan lupa kitorang kat IDIS ye :)


5 comments:

kim yu hee said...

waaaaaa....
rse sedey la plk tgk....
jgn rsau kak qemmal...
kterog xlupa nyer.....

noorafzan said...

sampai 3 orang benti sekali ke?
dasat..

Cik Qemm said...

yuhee,
takmo sedih2. adik2 kena kembali menuntut ilmu :)

afzan,
hehe budak2 praktikal ni. memang kena berenti balik uni :D

(N) said...

wah, windunya nak gi sana. lama kot tak gi since dah habis blaja situ. selalu gi kat atas sket. free entrance :P

Cik Qemm said...

N,
oit blaja kejap je kt sane tapi duk jalan2 ye. ade yg free ek? buleh la nti pegy. ape kate u bwk i?
:)