Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Saturday, August 28, 2010

Red Wok Restaurant.

Bulan posa kali ni jarang-jarang berbuka kat luar.
Takat ni baru 3 kali kot berbuka kat luar dengan kawan2.
Last week on Sunday qemmal berkesempatan berbuka dengan besties kat Bangi.
Mula-mula dilema sebab Pumpkin datang KL jugak,
so apa lagi Pumpkin pun join berbuka dengan besties semua.
Thanks kawan2 yang begitu memahami :)

So our destination is Red Wok Restaurant which located at Bangi.
Zetty proposed tempat ni. Walau jauh nun di sana akhirnya kami sampai jua.
Turun2 kereta je terus posing :)


Group photo is a must!
Kenangan nanti bila rindu-rindu boleh tengok gambar.
Kalau malas nak cari gambar ley tengok blog :)
From left,
Mune,Zetty, Shafa, Pqah, Qemmal, Tim, Fida, Faisse, Yanti & Gjan.


Konsep kt Red Wok ni adalah Steamboat & Grilled.
Similar to Seoul Garden.
It is an open restaurant. Maksudnya kite ley tengok kereta kite dari temapt makan sebab tak ada dinding :P


Harga nya pula RM30 per pax, all you can eat.
Tapi elakkan pembaziran la.
Korang ley makan apa je yg mau selagi boleh masuk.
Tapi bulan posa ni takley la makan banyak sangat tak baik untuk kesihatan.
Tengok meja kitorg full dengan makanan.
Ini belum masuk waktu berbuka lagi ni.


Banyak jugak pilihan makanan tapi lupa nak snap gambar.
Yang mentah ada, yang dah masak pun ada.
Udang, Ketam, Tiram, Ayam, Daging semua ada.


Extra point untuk Red Wok sebab sediakan surau untuk muslimin muslimat.
So kalau agak2 nak berehat kejap boleh solat dan continue makan :)


Yours truly and Pumpkin :)


Beloved Gjan :)

Sedar tak sedar dah hampir akhir ramadhan.
So boleh la start buat kueh raya.
Yeay!

Happy saturday peeps!

p/s : qemmal tak berapa sihat la :(

4 comments:

Ana Jonessy said...

I love the building..! I'm sure the food is equally astounding.

(:

Pocket said...

makan udang banyak sangat memang la jadi tak sihat dik..

anyway konsep tak berdinding tu bukan konsep, tapi untuk keselamatan.

tak nak kasi pelanggan mati tak bernapas dek asap gorengan tu nanti :D heheh

13may said...

like!

cam dalam FB plak...

hehhe hehhe

selamat hari raya!

Cik Qemm said...

ana,
the food is so=so :)

pocket,
haha ade betulnye hujah pocket tuh :P

qemmal lagi suke sotong daripada udang :D

13may,
hihi tq. slmt hari raya kembali.