Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Saturday, August 21, 2010

Anda peminat Roti John?

Macam biasa bulan Ramadhan ni bersepah pasar Ramadhan.
Tapi tahun ni qemmal jarang pergi sebab Mama dah siap masak semua nya (*-*)
Balik kerja pun dah nak dekat berbuka, makanan semua dah siap hidang.
Bertuah kan?
Sayang Mama!
For the last past years berpuasa jauh dari keluarga hari-hari kot beli bungkus.
So sekarang qada' balik :)

Now, depan Wangsa Walk ada satu bazar Ramadhan.
Yang istimewanya adalah sebab abang ipar qemmal bukak gerai kat situ.

Bagi peminat roti john boleh lah cuba ye.
There are few stalls yang jual roti john kalau tak silap,
you can look for this banner :)


Harga roti john adalah seperti yang tertera di bawah.
Panjang roti john nya, yang penting kalah kepanjangan sandwich Subway :)



Semalam qemmal ajak family pergi serbu gerai roti john Abg Aja.
Kebetulan die tengah sibuk prepare roti john.
Yang baju oren kat bawah ni lah tukang masaknya.
Semoga dimurahkan rezeki di bulan Ramadhan ni ye Abg Aja :)


Roti John sebijik ni kami kongsi satu family.
Panjang ha kalau mkn sorang confirm kenyang.
Tapi sebab Mama masak nasi jugak sebijik ni kongsi-kongsi la kami :)


Yang tembun kat bawah ni takkan korang tak kenal lagi kot.
Tapi bulan Ramadhan ni patut kurus skit,
bila tgk gambar ni Ya Allah domok nya, macam anak sedara die plak.

Sebab nak sangat bergambar depan kedai ku upload jua la gambar domok pun.
Berkorban~~


And beloved brother, happily bergambar depan banner.
Bro sorang lagi segan plak orang nak amik gambar die.
Walhal die yang serbu dulu Abang Aja.


So kepada kawan-kawan yang duduk area Wangsa Maju dan seangkatan dengannya,
jemput-jemput lah ke gerai Roti John Sungai Udang ye :)
Deretan gerai ni betul-betul depan NZ curry house.
Senang je nak cari.
Free parking pun ada kat sebelah NZ tu.

Well, selamat menjalani ibadah puasa semua!

Yours truly,
Q

4 comments:

Pocket said...

roti john bagi pocket adalah menu ciptaan yang tak pernah menjadi,
sebab semua orang kat sini kedekut telur.
so benda tu jd roti telur jer...

skali tu makan jgak kat KL,
adehlaa.. terasa lauk nya..
so teringin jgak nak merasa
pengusaha roti john yg 'menjadi'
nih...

bezanya dimana

paLie said...

si tembun tuh mcm co-owner kdai jer. xpon model roti john indie. haha~

one said...

aik abang aja ada kedai??

Cik Qemm said...

pocket,
hihi nampaknya pocket kena dtg kl kalau nk roti john :D

palie,
ehem3 ko jgn la ckp tembun terasa aku. aku ckp sendiri tape :P

adik,
gerai masa puasa je dik.