Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Saturday, July 03, 2010

Unreasonable price.

Qemmal tengah google tempat makan menarik di Bukit Bintang dan terserempak dengan satu keluhan makanan mahal tak kena tempat. So it reminds me to my own experience few weeks ago at Pavilion food court.

Every week mama and I will have a mother-daughter moment and few weeks back we have our lunch at Pavilion food court. It was our second time dining there.

Pusing punya pusing food court, I end up at a stall that serve nasi berlauk. Looking at the various selection of lauk, I choose terung sambal, tauhu telur, paru (which keras gile), nasi putih and sambal belacan.

I told the waitress to put just small amount of each lauk. Knowing myself, I will end up wasting the food if I ask for normal portion. So that's my lunch of the day.

The price for my plate was RM8.90!

Mama and I had a glance at each other before made the payment.
Mahalnye!


I kept complaining to Adik because his sizzling yee mee was cheaper, in a bigger portion and delicious.

"Along takkan beli kat kedai tu dah!" I said to Adik.

By the way, if I'm not mistaken, ada dua kedai jual nasi berlauk kat food court tu so tak ingat dah yang mana satu qemmal beli that day :P

Memang la Pavilion tempat orang kaya-kaya shopping tapi food court pun nak taraf orang kaya-kaya jugak ke? Baik makan Pizza Hut bak kata mama :P

So that was my experience on unreasonable price that I had to pay for a single plate. Tak sedap some more tu lagi tambah rasa tak puas ati. Huhu.

Do you guys have similar story to tell? Do share with me!

3 comments:

.mS.hUnNy. said...

bese la tu qemm kt pavillion mmg tu ler standard die..asam laksa 8.90 per bowl kalo x silap..dah lupe dah kalo dulu mmg tiap2 ari la makan kt situ dah keje kt blkg tu je kan, nk wat mcm mane..

noor afzan said...

pavilion punay food court sewa mahal kot..
itu alasan deme la.

saay tak akan makan kat situ.

thanks qemmal sebab share.

Cik Qemm said...

miey,
itulah mahal kan. mama mkn char kuey teow pun 8.90. tp itu sebab die da tulis kt situ so akur jela.

yg qemmal nye food tetibe die tekan 8.90 rase terkejut nak reject balik je kalau boleh. haha.

afzan,
salah satu reason die tu la kot. mmg mhl kalau nk kire sewa kt situ kan.

hihi buleh je kalau nk mkn kalau rase ok. tade la suh band. cume meluahkan ketidakpuasan hati :P