Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Tuesday, July 27, 2010

Semua jadi tak kena bila anda datang bulan.



Pernah tak rasa macam tuh? Kalau anda lelaki tak pernah la rasa. Tapi kamu2 yang perempuan? Pernah tak? Duduk tak best, baring tak best, jalan tak mahu, berlari lagi tak mahu. Berenang tak boleh, panjat bukit pun tak boleh.

Dah lebih sepuluh tahun dah qemmal datang bulan (ok ni menunjukkan qemmal dah tak lagi muda remaja). Qemmal agak cool masa first time period sebab masa tu dah dengar cerita dari kakak pasal hal orang perempuan. Ingat lagi masa tu kat kedai nenek, Chow Kit. Tengok kat panties macam lain je trus curi pad kakak dan pakai. Pakai pad tak susah ye tuan-tuan sekalian, cuma lekat di panties dan pakai.

Macam ni...

Lepas tu pegy mengadu kat mama. Mama suruh tunjuk nak tengok betul ke tak. Malu jugak sebab masa tu dah ada perasaan malu-malu. Bila disahkan betul period, (ewah macam disahkan mengandung plak) mama bawak pergi shopping.

Shopping?

Iye mama bawak shopping pad, bra, panties, lotion, macam-macam lagi la. Mama excited kot anak perempuan dia period boleh geng dengan dia. Time tu jugak kot first time pakai bra.

Kenapa tercetusnya entri datang bulan ni?

Sebab tengok iklan pad sekarang berleluasa kat tv. kalau dulu iklan pad pun macam malu-malu je nak dipertontonkan. Tapi sekarang tak lagi, semua dah semakin open minded dalam hal perempuan ini.

Soalan qemmal pada kawan-kawan...

Yang perempuan,

Apa perasaan korang time first time period? Happy? Terkejut?

Yang lelaki,

Apa perasan korang kalau awek/isteri/kawan/ibu suruh belikan pad. Ni terdesak dah ni. Die cuma pesan "belikan yang Maxi Wingya!" :)


p/s: Ini posting berhabuk dalam draft baru nak publish harini.

7 comments:

Anonymous said...

sgt dinantikannnnnnn~ heee..tapi bila dah dtg, rasa cam tak best (oh manusia yang tak pernah puas) gituhh!!!

btw..nice entryyyyy

~mahir~

apeqchan said...

nak cerita jugak...
1st kene
baru bgn tido pagi
wlpn da biase dgr cite
tp nk jugak tanye mak
lebih kepada perasaan cuak+konpius

My RAS said...

1st time...?ishh rase cam dah besar dah...dah xleh nk tipu2 dah...xleh notty2 dah...sbb bahu kiri makin berat nnt...(tipu n notty gak...hahaha...) mak bg mkn telo ayam kg...mentah2 okeh...telan je laa...

tlg jwb utk abg raja...stakat nie he's cool bile suh belikn...n dah tau nk cari brand ape...hahaha... rasenye most lelaki sekarang dah open bab2 membelikn nie...the funny thing is,mak akak belikn akak pad br2 nie...tp siap berbalut ngan paperlame cam dulu2...owhhh mak...hahhaha...

Mommy Prince said...

i kena masa form1.hehe.. mummy tgk i nyer panties.. then g sekolah tak posa org tau i baru 1st time period.dah dorang kacau2. ejek2. :P sebab among my fren i paling lambat..form 1.ngeee

Bf i dulu, i just mention branda ape.nanti dia g beli.hehe


dan hubby i skang i pun did the same thing. agak2 dia confuse dia akan call. you nak yg mane? ada wings ke takde dan sambil dia selit> yg ada wings ni mahal lah pulak.ekekekek ( lawak )

Cik Qemm said...

mahir,
apsal bile dtg tak best plak? kan boleh cuti seminggu dlm sebulan :)

apeq,
haha awl kan cool cemane cuak plak ni :P

kak hally,
erm kenapa telor aym mentah tu? tak pernah dgr pun petua pape pasal telor aym.

abg raje mmg gentlemen, yg qemmal knal die la. tade hal punye suh beli :P

kakak,
haha nape u mkn kt skola? sorok2 ar.

lawak ar abg aja ni siap ade iklan mase nk beli pad :)

Anonymous said...

cuti seminggu with pain..sob sob sob~

:mahir: heee

Cik Qemm said...

mahir,
ni puase cemane nti ni?