Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Friday, July 02, 2010

Aku terima nikahnya : Yamin & Sha

Saihah Ismail @ Sha, BFF since early years di USM dah pun kahwin bulan lepas.
Readers blog ni insya-allah familiar dengan nama dan wajah ayu nya.
:)

Last month, to be exact, 11-13 June 2010,
kami semua ke Kelantan untuk ke majlis nikah Yamin & Sha.
Sebuah kereta dari KL & 2 buah kereta dari Penang.
Masing-masing ada tugasan masing2.
Trip dari KL kena jaga mini cake Shasha, untuk diberi kepada Yamin.
Kami tatang dengan minyak yang penuh, sampai tidur pun tangan still di kotak kek :)


Berangkat dari KL pun dah tengahari, jadi kami sampai Kelantan hampir senja.
Ambil kunci di guest house, baru ke rumah Shasha untuk menyibuk. Hihi.
Sempat lah kami bertanya khabar pengantin dan keluarga, buat bunga telur VIP,
Kak Leen bubuh inai kat pengantin,
dan yang lelaki tengok bola :)
Kebetulan time tu opening world cup.


Dah tengah malam baru beransur dari rumah pengantin.
Time tu pengantin pun dah lentok2.
Kami lepak makan sekejap then balik guest house untuk berehat.

Esoknya, kami berempat dara sunti ke rumah Sha pagi-pagi lagi.
Tengok Shasha make-up, bergambar dan teman dia sampai last minute berstatus bujang.
:)


Alhamdulillah dengan sekali lafaz "Aku terima nikahnya",
Shasha selamat menjadi isteri Yamin.
Congrates Yamin & Shasha!


Lain dengan majlis nikah sebelum-sebelum ni yang qemmal attend,
pengantin perempuan hanya tunggu di bilik dengan perasaan berdebar-debar.
Sehingga lah semua nya selesai baru pengantin perempuan keluar.

Group kami dari KL+Penang.
Semuanya kawan-kawan USM.


Santi, Qemmal, Shasha, Kak Leen & Yana.
Muka-muka biasa dalam blog qemmal.
Hajar si budak comot tak dapat hadir,
kebetulan abangnya kenduri hari yang sama di Johor.


To my dear Shasha, U look gorgeous in every reception.
May U and Yamin happy ever after!
Can't wait to see your beautiful children :)
Hehe..



Yours truly and her pumpkin :)
Kalau time kenduri Pumpkin akan jadi reminder qemmal,
suruh makan.
Nanti dia amik kan nasi, air dan teman qemmal makan :)
Sebab selalunya time kenduri qemmal akan 'sibuk' sampai tak kisah pasal makan :P



Anyway, this is just the first part of Shasha & Yamin's wedding.
More will be published soon...

6 comments:

sha said...

thank u so much my dear for everything..part pegang mini cakes yg plg best.. cant wait to see u soon!!!

Cik Qemm said...

sha,
u are most welcome love.

bile nak jmpe ni eh? kenduri kak leen kot :D

Mommy Prince said...

Love the decoration..

cantekk.

btw congrats to the pengantin.

semoga selamat dan tabah menghadapi alam berumah tangga.

Cik Qemm said...

kakak,
deco mmg nice. simple dan cantik :)

Anonymous said...

qemm: erm kak leen kawen la kot kan..plan ke kl but tak jd2 lg..;(
kakak: thank u!

sha said...

qemm: erm kak leen kawen la kot kan..plan ke kl but tak jd2 lg..;(
kakak: thank u!