Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Thursday, June 24, 2010

Hadiah kawin II.

Berbalik kepada persoalan qemmal pada entri Hadiah Kawin...
Kalau pengantin macam Ryehanna dapat set gelas sampai 10++,
agak2 ok tak kalau recycle hadiah tu bagi kat kawan yg akan kawin?

Sebab ade kes (auntie qemmal), dah beranak pinak.
tapi hadiah kawin such as set pinggan mangkuk etc masih tersadai tak guna.
Daripada tersadai baik bagi kepada yang lebih memerlukan kan?
Ke tak elok bagi org lain hadiah orang bagi kat kite? huhu..

Lagi satu, untuk elakkan pembaziran atau redundant hadiah kawin,
kalau pasangan pengantin buat wishlist wedding present cemane?
Ke rasa tak manis :P

Tapi kite ley pilih la nak bg ape ikut kemampuan kite.
Kalau tak mampu gak tibai je la :P

3 comments:

Mommy Prince said...

Sis, i mcm tau je auntie u tu..hiks

i pun wat camtu gak.sebab terlalu byk pinggan mangkuk.rice cooker, jug kettle. i sedekah blk bg kawan2 dan selebihnyer i bg family .

paling lawak. rice cooker sampai 4, jug kettle ada dlm 6, thermos pot 3 tp takde blender ngan iron.so i pun request blender from one of my fren..hehee

jd zaman skang ni i rasa wishlist is the best. but ikut jugak kemampuan kite.. :D

Ryehanna said...

huhu...

dulu teringin gak nak wat wishlist mcm omputeh buat kat kad kahwin.. siap gitau mak aku lagi...

tp org tua kalau dgr benda cmtu mmg diorg bising la... kita kan org melayu... mcm kurang sopan lak bile mintak hadiah. hahaha

Cik Qemm said...

kakak,
haha auntie kite la. kt umah nenek tu die nye hadiah kawin ade lagi tau. :P

ok kan wt wishlist. sape tak mampu tayah la beli. saje suke2 hihi.

ryehanna,
hmm org tue maybe tak berkenan la kan. tapi kalau pikir2 balik relevan tau wishlist ni :)

tapi wt kt blog or fb jela, kt kad kawin cm terlebih pulak.huhu