Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Tuesday, May 25, 2010

An escape to Penang :)

Just after Sist Leen engagement, I took a bus to Penang :)
Dah alang-alang ke utara jadi singgah sebentar melawat Penang yang ditinggalkan sebulan lebih.
Sekejap je, serius. Tak sampai 24 jam pun!
Sampai Penang pukul 6++pm, bertolak balik pukul 3++pm keesokkan harinya.

Anyway, perubahan pertama yang qemmal perasan kat Penang ialah bangunan ini...


Dah nak siap!
Located just beside Prangin Mall.
Tak tau la samada ni shopping mall baru atau bangunan apa.
Tapi kalau shopping mall, Times Square Penang pun belum buka sepenuhnya lagi,
dah ada bangunan baru?
Competition tinggi ni!

Sampai Penang je malam tu bersuka ria dengan kawan-kawan.
Dan pagi esok nya kami berkelah di Teluk Bahang!
Huih sempat lagi tuh qemmal berkelah, dalam masa kurang 24 jam :)

Kebetulan next few days tu birthday Shasha, jadi kitorg plan celebrate sekali la.
Sungguh tak ku sangka masih berpeluang celebrate birthday Shasha :)

Shasha's last birthday sebelum menjadi isteri Yamin :)

Tengok lah mencangkung semua ha. Kate tepi pantai, yang Alan & Kerol kena paksa naik dari mandi laut nk nyanyi birthday song utk shasha :)

Happy betul dia nampak kek dari jauh,
"Kek untuk I ke tu? Kek untuk I ke tu?"

Kawan2 qemmal ni memang suka mandi laut.
Kalau diorg pegy Pulau Lang Tengah dengan qemmal aritu sure seronok tak ingat.

Qemmal with Shasha the birthday girl.
Shasha tak mandi laut pun, jadi mandur je.
Qemmal ade la masuk dalam air jugak.
Burok giler muke time ni tapi sebab shasha cun takpe la letak kan..

The best part was, makan time!
Pagi-pagi sebelum bertolak ke Teluk Bahang,
yana & aja pegy tapaw Nasi Kandar Kampung Melayu!
Kalau orang penang dengar nasi kandar kampung melayu ni mmg terbaek diorg kate.
tapi pagi2 je la ade..
First time qemmal makan tau, dapat la merasa :)
Rambut adalah serabai baru mandi laut.

Tengok tu makan nasi kandar atas batu!
Actually time ni panas tapi perut lapar layankan je la..

Pumpkin dah bersedia nak ngap dah tu tapi qemmal suh hold nak amik gambar :)

That was my last trip to Penang for the time being.
Insya-allah kalau ade rezeki dan kesempatan sure akan ke sana lagi :)

Missing all of ya!

p/s: bile la nak dapat kerja ni hai..

5 comments:

apeqchan said...

happy birthday shasha!!!
pesal shasha nampak sgt kurus..

Pocket said...

ader ader,
birthday kat tpt camtu memang penah ada,
cuma xbesh sikit, orang sumer tak pakai daring daring jer :)

tang makan nasi kandar tu yg tak tahan tu:D

haja said...

dear..
jgn bimbang psl kerja ok..
nt de la tu..
Tuhan nak bg Y BESAR PUNYE kerja kot..
sbb tu Dia bg lmbt sket..
doa byk2

Cik Qemm said...

apeq,
lor baru perasan ke shasha kuruih? dah setahun dah kot body die cenggitu.

pocket,
haa...nasi kandar atas batu tepi pantai ada berani? :)

aja,
insya-allah.. amin...
hmm masih menunggu :|

sandra azwan said...

seronok!