Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Tuesday, April 27, 2010

Genting getaway!

Date : 27 March 2010.
Venue: Genting Highland
.
Yes this happens a month ago :)
Yana, Alan & Pumpkin hantar qemmal balik Gombak dari Penang.
They were so nice sampai hantar kan qemmal ke pangkuan keluarga :)
Thanks friends!
.
Anyway we planned to have some fun at Genting Highland so these were the pictures!
.
.

We only played less than 6 games because there were so many people!
Kebetulan masa tuh orang baru dapat gaji jadi memang tersangat la ramai orang.
Kena beratur satu jam untuk main games yang best :(
.

Alan, Amir, Yana & Pumpkin :)
.
Qemmal and her little brother.
.
Time game ni Alan kate:
"Perut aku geli-geli..hihihi"
Amir & Yana tak main, rugi... :P
.
Owh kami juga ade tetamu :)
Jepp yang datang untuk menjenguk kekasih hatinya :)
.
Ini Amir, adik qemmal no 3.
Tinggi kalah kan kakak.
haha
.
Qemmal and her sweetheart.
Sweetheart qemmal posing sepesen je dlm sume gambar.Kikiki..
.
Lepas bersuka ria kat genting plus tertinggal bus untuk pulang ke Gombak,
perut lapar minta di isi sebab kami makan awal-awal pagi .
Alan makan kuih je kot. Jadi kami decide untuk ke William!
Sanggup ikat perut untuk ke William nun jauh dari Gombak.
.
Seperti biasa air kat William memang marvellous.
Chocolate blended (Amir), Mango blended (Pumpkin), Blueberry yogurt(Qemmal).
.
Yana with her giant ribena laici.
Gambar orang lain sume tak cantik sebab tengah lahap makan :p
.
Our first menu, Nasi Goreng Ayam Pandan.
Sedap ade dua sebab : lapa dan memang sedap!
.
Menu kedua : Spagheti seafood.
Seafood memang penuh pinggan sampai tak nampak spagheti.
Mungkin nama nya harus diterbalikkan : Seafood berspagheti.
.
Third menu: Mee Raja.
Tapi mee ni tak habis, ade dua sebab : kenyang & kurang umph.
(*-*)
..
.
Genting was my first vacation after graduation.
Ada lagi satu vacation yang memang akan dikenang sampai bila-bila.
Nanti ada masa terluang qemmal share gambar ye :D
.
p/s: Dah sebulan duduk rumah teman Mama :)
Penganggur berjaya!

6 comments:

Pocket said...

1) try gi luar negara tgk :D
2) mee raja tu tak sedap pasal tak der kaler..
3) muka dia sepesen pasal dia dah study dah muka yg camana dia nampak hensem dlm gambo :D
4) pocket nak gi genting jgaaaaakkkk!!!!

cHeRyNa PiReS said...

hmm...kak sha wonder one thing nieh. adakah pahat yang kak sha nampak dalam seafood spaghetti tuh, qemm?

alang said...

tak ikut diorang ni g pulau kapas ke?
:)

ElyaElmo said...

teringin nye enk gi genting..dah lama gilee takgii

yana said...

it was the best time ever....hangin out with u....glad we send u off...hope we can travel together soon...hehehe....kne menyimpan la plak...anyway, thanks for sharing the memories here in ur blog....xoxo

Cik Qemm said...

pocket
1) kenapa dgn luar negara? msg tak sampai pocket :P
2)mee raja tu kaler kicap sebab die goreng gn kicap kott.
3) haha. agaknye la kan, die da study dulu, never thought that way b4.
4) pocket, genting dekat je gn rumah qemmal. kalau nk pegy qemmal ley ikut, pocket blanje! :D

kak sha,
pahat????
hahaaha itu sejenis seafood kak sha. adik qemmal kate mentarang name die. abah pernah beli kt kuala selangor. qemmal first time mkn mase tuh.

alang,
tak ikut. ade byk faktor.
1) mase diorg plan duit tade
2) kebetulan bestie kawin time tuh, so priority kepada kwn baik :D

elyaelmo,
hehe genting best!

yana,
ur most welcome dear. baik, kite menabung untuk travel.

i post the memories so that kite tak lupe :D