Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Friday, March 05, 2010

A picnic on a beautiful Saturday.. :)

.
Minggu lepas terasa nak mandi air terjun pulak.

Yela tak pernah mandi air terjun kat Penang, pergi tengok orang mandi ade la.
So ape lagi, roger kawan2 ajak picnic di hari minggu.
Kebetulan, Pumpkin pun datang dari Ipoh. (thanks dear!)
.
Plan asal nak ke Titi Kerawang, dekat Balik Pulau.
Tapi bile survey tempat tu tak ada parking lot, kena parking tepi2 jalan.
So plan B, Taman Rimba Teluk Bahang.
Qemmal pernah pergi Taman Rimba ni masa study undergraduate dulu.
Join persatuan ade program tapi tak ada sessi mandi manda.
So last weekend kira second time qemmal ke sana.
.

.
The place was very nice. Nyaman je rasa.
Ada banyak gak kemudahan kat situ, sebab tu memang tempat berkelah seisi keluarga.
Unfortunately, masa kami pergi tu air terjun kelihatan tidak menarik.
Sincce kemarau panjang, air tak terjun dari atas, tapi still ada air la.
Sebab kat situ diorg buat artificial pond.
Ada je orang mandi manda, siap main gitar gitu.
.
Kami cari port, and have our breakfast there.
Berbekal kan sandwiches, sosej and buah.
.
Kerol, Jenal, Pumpkin, Alan having the breakfast with their own way :)
.
Lepak punya lepak, fikir punya fikir, we decided to move on, to the second destination,
which is pantai!
Luckily cuaca pun redup je, buat kami lagi rasa nak terjun pantai.
So after breakfast, kami siap2 untuk ke destinasi seterusnya.
.
.
Us @ Taman Rimba Teluk Bahang
.
.
Sayangi hutan
.
.
Our next destination was the beach somewhere in Teluk Bahang.
Cantik sangat, laut dan juga cuaca.
Sampaikan the boys nampak laut terus lupa kat kitorang.
Bertuah betul!
.

.
But it was fun tengok diorang main ombak, kena pukul dengan ombak..

They even playing games dengan ombak!
Gambar kat bawah2 ni prove diorang tengah main games..
"Siapa paling lama dapat bertahan kena pukul ombak"
Ombak that day kuat jugak.
(bila balik tu tengok berita Jepun kena tsunami, nauzubillah. Nasib tak sampai Penang)
.
Bila matahari dah naik kami pun bersiap2 untuk balik.
Tak nak la terbakar teruk dik sun burn kan.
Around 2 jugak la siap mandi and tukar baju.
Then we were off to lunch!
:D
.


This is the best pose from Jenal. Hehe. Candid ni sebenarnya :)
.
Us @ the beach, right before balik.
.
.
My favourite pose of the day. :)
.Our names on the sand.
Yen & Qemm.
.

Pintu toilet. Sila jaga kebersihan. Toilet ni tak ada roof, jadi kena berjaga-jaga. Haha!
.
.
Can't wait for the this weekend.
Ada plan baek punya.
Menghabiskan sisa-sisa waktu di Penang dengan aktiviti yang menarik :D


2 comments:

cHeRyNa PiReS said...

Argghh...sangat jealous. Bilalah my turn nieh!:)

Cik Qemm said...

kak sha,
hehe mintak cuti, pegy beach, enjoy!
:)