Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Sunday, March 28, 2010

The farewell BBQ party~

Qemmal is now at Kuala Lumpur.. :)
Already say bye-bye to Penang :(
.
Wah lama tak update blog. So banyak yang tertunggak. Tapi nak update jugak. So qemmal akan buat entry ikut kronologi kejadian :)
.
Tiga minggu lepas kitorang plan a BBQ party.

Tarikh : 7 Mac 2010.
Tempat : Npark Kondo, Penang.
Kehadiran : Qemmal, Yana, Santi, Shasha, Kak Leen, Alan, Jenal, Yamin, Abg Shah, Pejai, Roslee, Otai, Sham.

I wanna say thanks to everyone kerana sudi join memeriahkan BBQ :)
Unfortunately Pumpkin and Hajar wasn't there. Kalau tak sure lagi gamat!
.

.
Our menu sangat lah sempoi. Pejai uruskan marinated chicken and Shasha's bihun was delicious. Then sausages and snacks as desert. Haha :)
Thanks to Pejai and Roslee as the chefs. Kalau tak de korang tak mkn kitorg :P
.

.
We also have a birthday cake! Abg Shah's birthday was a day before the BBQ so Kak Leen ordered a birthday cake for her lovely boyfriend :)
"Happy birthday sayang" is on top of the cake :)
.
.
So here's the birthday boy. Masa tengah posing nak amik gmbr ni Alan call pulak, nak tanya pasal arang. So every picture of us with the cake qemmal pose sambil on call. Blame Alan! Nasib baik still cute :) Haha..
.
.
Kak Leen, Abg Shah and the birthday cake. :)
.
.
We also played Uno card and Uno stacko.
Gempak satu kondo dengar jeritan kami bila uno stacko roboh!
Tapi peduli apa kan, tengah syok main.
.

.
At the end of the night, we planned to have a balloon war. Suppose kitorg nak kenakan the birthday boy, tapi end up qemmal and shasha yang basah kuyup :)

Tapi tak apa, best sgt! We both have small injuries sebab main ganas sangat :P
Ada yang tengok kitorg main ingat tengah gaduh. :P
.
.
But after all, it was seriously best!
And lepas ni mesti takley nak main da, shasha will get married soon so takkan dah nak jadi mak orang nak main cm tu lagi kan.
:)
.
Anyway, thanks to everyone for coming. Kak leen and abg shah from Jitra, and others yg sudi datang :)

Love you all, and I will remember the memories smpi bila2 insya-allah :)

Gonna miss ya'll!

5 comments:

Pocket said...

wah!! siap water fight!!
mesti gamat kan:D
mesti riuh rendah tpt tu jadinya :D

entah kenapa pocket jeleskan tpt bakar ayam itu .. huhuuuu!!
(Sbab macam proper jer ^^)

Cik Qemm said...

pocket,
hehe best2 water fight tu. tp org lain jd penonton je. diorg takmau basah2 ni.

proper la gak tmpt bbq tu, condo punye kitorg sewa je :D

Cik Qemm said...

pocket,
hehe best2 water fight tu. tp org lain jd penonton je. diorg takmau basah2 ni.

proper la gak tmpt bbq tu, condo punye kitorg sewa je :D

cHeRyNa PiReS said...

kak sha suka sangat tengok event nieh! teringat zaman student dulu. best macam nieh gak. perhaps...some other day:)

Cik Qemm said...

kak sha,
hehe bile lagi nak buat kan. sebab kan that day was my day, sume pun ikut je mcm plan qemmal.

nak lagi sekali!!