Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Thursday, January 28, 2010

Apa motif?

Saja nak tanya kawan-kawan. Apa motif kamu tulis blog?

  • Tak ada motif.
  • Mahu lepaskan apa terbuku di dada, dan katakan pada dunia.
  • Siapa ada blog kini trendy, jadi harus juga ada blog.
  • Mahu pengikut serba ramai. 
  • Realitinya seorang pemalu, lebih senang menulis dari berkata-kata.
  • Mahu tambah pendapatan sampingan.
  • Kongsi ilmu.

Motif saya? 

Blog saya lebih pada satu. Punyai motif yang berbeda. Saya suka bercerita. Blog sebagai medium saya bercerita. Saya punya banyak gambar, jadi blog medium berkongsi gambar. 

Saya punya blog untuk berniaga. Mencari pendapatan sampingan. Jualan suka-suka.

Saya juga punya blog berkongsi ilmu. Ilmu masakan buat yang baru mencoba, macam saya. Juga kongsi artwork pada semua.

Jadi, apa motif kamu? Kongsi dengan saya :)

7 comments:

haja said...

blog saya untuk melepas rasa, berkongsi serba sedikit
sekadar suka-suka
kadang2 apa yang terbuku dalam dada susah untuk diperkata
jadi blog sebagai pelepas rasa

saya puas bila dapat menulis
tak semestinya harus dibaca
tak semestinya perlu ramai pengikutnya

mungkin tak satu hari nanti saya mampu jadi penulis?
hahaha...angan2 kosong

farhah ghazali said...

buat blog for fun je.. ha ha ha.
tak de kerje..

internet addict kn.. so.. sume la nk bwt. ha ha ha

takde la..
saya mmg suka menulis.
and suka typing jugak.

:)

Ms.Independant said...

Motip saya sama ngan kamu.
cuma tambah satu lagik je.
nak tambah rami2 kwn!

:)

Pocket said...

err,
pocket wanna change the world!!
wahahahah:) ok..

pocket just simply nak melayan soalan yg buduh or pandai sgt dlm otak ini jer.
Pasal kekadang tu cerita ku terlalu buduh utk orang dikeliling ku sampai diorang tak nak layan.

banyak jgak cerita ku terlalu pandai utk orang disekeliling ku sampai diorang tak mampu nak layan...
so!!

citer la dlm blog :D buleh?

Cik Qemm said...

thanks semua sudi berkongsi :D

zafi said...

Blog : passion + determination + courage + exploration! :D

Cik Qemm said...

zafi,
blog zafi best. penuh dgn eksplorasi :D