Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Tuesday, December 01, 2009

Memori dua rasa













Memori dua rasa.

Ada pahit, ada manis.


Tadi saya tengok dari mana visitor datang, ada yang google nama qemmal. Nama saya unik. Kalau google nama qemmal, hampir semua aktiviti saya kat dunia maya korang boleh tahu. 


Jadi tadi sambil tengok archive kat google, sambil imbas balik memori dulu2. Saya start aktif di dunia maya dalam tahun 2006. Sebelum2 tu hanya untuk bukak friendster dan email. Makin hari makin banyak site qemmal join. Dan yang masih aktif sampai sekarang adalah blog.


Internet ni memang memainkan peranan penting dalam hidup generasi sekarang. Dari yang sekolah rendah sampai la tua pencen guna internet. Macam2 pro dan cons guna internet ni. 

Melalui internet ada bertemu jodoh (hehe baru2 ni ada kawan bertemu cinta baru melalui facebook, saya doakan kamu bahagia!), yang berkenalan dengan kawan jauh-dekat tak terkira dah. Tapi melalui internet jugak ada persahabatan terputus. Tu yang tak best kan.

Sebab bagi saya, once a friend, forever friend. Tak kira lelaki ke perempuan, tua ke muda. Tapi nak buat macam mana kan. Friendship tak kesampaian.

Anyway, sesiapa yg kawan dgn saya, jangan putus kawan ya! *statement apekah ini*


Saja nak ubat rindu menulis di blog. Banyak gambar nak share tapi kesuntukan masa nak uruskan. Nak bercerita pun tak pandai macam ABg Pocket (link) & Kak Cheryna (link). LOL.




5 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

tulis jer apa yang dirasa dan apa yang disuka.. hhmmm..

Pocket said...

pandai tak pandai letak belakang cik qemm ooiii:D

asalkan kita citer, n after a few story,
u'll find yourself writing with your own style :D

yg tu yg besh tu:)

Cik Qemm said...

azrina,
hehe sekarang mmg main tulis je :D

pocket,
yeke.dah brape thn blogging ni skill tak mantap lg.huhu

cHeRyNa PiReS said...

pandai cerita?

hmmm...membantai pandailah.

but i agree, pocket lagi pandai.

qemm punya cerita pon best. maybe sebab kita sekapal. and paling penting kak sha rasa taklah stereotype sampai kak sha muak.

i love your blog.

kalau tak, takkan kuis2 cari posting lama and komen tau!!!:)

Cik Qemm said...

kak sha,

serius kak sha punye cite best2.kalau tak takde la qemmal bukak blog akak tgh2 mlm bile kusut buat keje :P

release jap bace entri akak.

i love your blog too!