Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Thursday, November 19, 2009

Nak slim tapi..

  • nafsu makan membuak-buak. Semua nya nak!
  • sedang seronok main masak-masak.
  • tak mampu nak kurangkan portion makanan. Itu sudah minimum bagi saya.
  • dah muak makan oat, sekarang asek teringat kat coklat.
  • ada teman setia hari-hari ajak makan sama.
  • bila lalu kedai mamak je terjeling nasi kandaq.
  • selalu gagal dalam cubaan mahu berenang di kala masa lapang.
  • malas nak joging mahu pun hiking bila diajak.

Macam-macam alasan lagi boleh difikirkan. Orang kata, nak seribu daya, tak nak seribu dalih. Saya nak tapi banyak dalih. Apa hal?

11 comments:

Full Name: Nas Adora Mohd Dan said...

aku setuju dgn sume list tu...hihihi

Mr. J @ pengerindu.com said...

jgn slim2.. makan selagi dapat makan.. huhhu terbayang kat negara yang kekuranggan makanan..

www.pengeRindu.com

kakgyah said...

hehehe... sonang je kalau nak slim.. nak 1000 daya... meh jom order ngan akak... akak kenalkan green apple diet tea... http://aziahwardrobe.blogspot.com @ email kakgyah@gmail.com

Cik Qemm said...

dora,
hehe yeah ade yang setuju!

mr.J,
err ade mission yg memerlukan slim sket.haha.

kakgyah,
thanks nti qemmal tgk ye.

haja said...

u..
jgn fikir nak slim
fikir nak sehat
nanti dengan sendirinye u akan jage pemakanan sebab takut x sehat
ingat..
makanan boleh memudaratkan kesihatan jika diambil secara berlebihan..
ok????

Pocket said...

Cuba ubat ubat pelik tu,
bila dah slim nanti,
senang nak jogging,
semangan nak swimming,
maleh nak masak masak lg:D
(Pocket smlm makan tlur tiga biji masa bloghopping!! dosaaaa!!!)

heheheh

cHeRyNa PiReS said...

pocket is speaking about that?
hmmmm...speachless.

nanti komen byk takut dia marah:P

Cik Qemm said...

haja,
i ade mission u.kena slim sket.huhu.

pocket,
ubat pelik2 tak pernah cuba.
tapi ape yg pocket ckp tu mcm terbalik kot je.kalau da slim mesti lg mls nk exercise,bdn kan da solid.haha.

kak sha,
hehe pocket memberi advise :D

cHeRyNa PiReS said...

hello adikku,

salam aidiladha.

sori tak komen tempat lain.

i'm waiting for you posting:D

13may said...

jom pi makan ngan saya :)

nadieeyya said...

owhhh sgt memahami ape yg ko rase...
im suppose to diet!!
tp bile nak start je lg banyak la aku makan..ehehehe