Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Thursday, September 17, 2009

Hari Raya Kali Ini.

Bismillahirrahmanirrahim..

Dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang.

.

Menghitung hari raya aidilfitri.

Tapi berita yang diterima lately dari home sweet home,

Gombak tak berapa menyenangkan.

Abah masuk wad since Selasa lepas.

Kalau last month Mama warded, ni abah pulak.

Semalam doktor cakap ada kuman dalam darah abah.

So, doktor tahan nak bagi antibiotik.

Semoga semua berjalan dengan baik.

Ya Allah Ya Tuhanku, Kau berikanlah kesejahteraan kepada ahli keluargaku.

.

Plan asal, keluarga saya pulang dari Gombak ke Kelantan semalam,

saya pula pagi ini dari Penang.

Tapi atas sebab di atas, keluarga saya masih di KL,

dan saya insya-allah akan berangkat ke Kelantan pagi ni.

Saya nak balik KL, tapi abah dan mama kata balik kampung dulu, stick plan asal.

Kalau abah sihat, insya-allah mereka menyusul.

Else, saya akan ke KL hari raya pertama.

.

Sedih fikirkan raya tahun ni.

Ada kemungkinan saya akan beraya berjauhan dengan mama,

abah dan adik2 hari raya pertama.

Air mata dah berderai awal2 lagi tapi lepas tu saya gagahkan diri.

.

Kawan2, di sebalik keriangan beraya, jangan lupa pada yang tak sihat,

yang kurang upaya.

Semoga Aidilfitri ni kita semua akan menjalani hidup yang

lebih baik dari yang sebelumnya.

.

Selamat Hari Raya!

Jangan lupa habiskan puasa :)


7 comments:

Afif said...

jgn sedih..=)
qemmal kan gagah orangnye..
need help can kontek-kontek me n miza ok?
selamat hari raya..maaf zahir & batin..

cHeRyNa PiReS said...

jangan sedih2...puasa mmg banyak dugaannye sbb kite akan lebih menghargai detik2 raya itu nanti:)

brape lame dr penang ke kelantan agaknye? sha tak pernah travel macam tuh...so, jeles plak rasenye bile baca kisah nieh...

* sha doakan yg tak sihat akan sihat supaya anda dpt raya dgn sempurna, ok:)

Mommy Prince said...

Sis, bergenang air mata i baca entry u.. jgn risau2 k. i td call mama. tanya khabar abah.hopefully semua akan berjalan dengan lancar. semoga abah cepat sembuh..amin

mood sedih teringat family jugak ;(

paLie said...

be strong beb. ur dad will be fine, no worries.
ko ader raye kt gombak x?
sng2 nnt sggh ke selayang, raye umah aku ehh~

Cik Qemm said...

fif,
thanks fif.fif balik kuantan ek raye ni?

sha,
erm dlm 5jam from penang to kelantan.

kakak,
i kt cni lagi la sedih.mane penah jauh2.adoyai.

palie,
aku maybe blk gombak raya first.insya-allah.tapi tiket tak cari lagi.

noor afzan said...

kadang2 bile kite lupa DIA ingatkan kite..
Alhamdulillah kepada yang dapat beraya dengan meriah..
tapi kena beringat pada yang x berupaya dan sedang sedih..

Semoga qemmal dapat hadapi dengan tabah..
dan semoga ur dad cepat sembuh n dapatlah qemmal beraya bersama keluarga tercinta..

Cik Qemm said...

afzan,
terima kasih byk2 :D