Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Monday, August 17, 2009

Gambar rawak

Minggu lepas adalah minggu konvokesyen ke-40 USM.

Papan tanda kat bawak saya snap mase on the way nak ke ofis yana dari school.

Kami bercadang mahu ke tapak konvo jadi Jenal bagi topeng muka.

bahaya untuk ke tempat sesak tanpa topeng muka di waktu2 begini.

Semua orang tahu kenapa.

jadi kami pose dulu dengan topeng muka.


Sampai di tapak konvo saya beli brooch untuk diri sendiri.

tapi yang bawah ni untuk mama.

hajat nak bagi minggu lepas, tak kesampaian.

kamu tahu kenapa jika kamu baca entri sebelum ini.

.

harga satu set brooch ni tak mahal.

tapi semalam hari terakhir jualan, harga drop 50%.

pengajaran kali ini, beli di saat2 akhir.

murah!

kalau dengar harga rasa nak beli untuk sedara mara kat kampung.

qemmal dan air jagung.

pegang saje la air jagung,nak minum susah ada topeng muka.

lemas tau pakai topeng muka.

berpeluh  di kawasan bertopeng tapi apakan daya.

.

kawasan medan selera usm waktu konvo memang tiap2 tahun sesak.

entah bila usm nak besar kan medan selera konvo ni.

semakin sempit kali ni bila meja betul2 dekat dengan gerai penjaja.

.

terpaksa tapaw dan makan di pejabat yana.

lebih selesa dengan penghawa dingin.

topeng muka sudah buka.

.

USM serius mahu hapuskan polistrine.

antara langkahnya ganti 'white coffin' dengan yang di bawah ini.

Tapi agak mahal bekas ni.

pak cik penjaja kata die cas 50sen satu.

jadi makanan akan mahal 50sen tanpa disedari.

Suka idea USM tapi mahal nya bekas pakai buang?

Antara kelainan konvo kali ini.

Saya baru perasan  tak tahu lah kalau konvo sebelum ni dah ada.

Taman permainan untuk kanak.

Ada la aktiviti untuk budak2.

Seronok tengok mereka berkejar-kejaran.

.

Itu saja gambar rawak kali ini.

:)

6 comments:

noor afzan said...

cantek brooch kamu..

n then..
bekas makanan tupun menarik..
bagus kan..
tapi mahal la~

Cik Qemm said...

brooch untuk mama tu :)

a'a agak mahal la tapi bagus,tak bahayakan kesihatan

yayaHarry said...

rindu usm :)

Hami Asraff said...

tapi skng ni dah ade polistrin yg buleh mkn..taw x?

Cik Qemm said...

yaya,
rindu meh la :D

hami,
eh?boleh makan?cemane tu tatau pun?

fndrocka said...

better bungkus dgn plastik je daripd polistrin yg mahal itu