Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Saturday, August 08, 2009

Buku oh buku!

Sejak baca entri Yan Jun lepas, saya mencari2 novel yang disebut2.

Ke mana2 mesti singgah masuk kedai buku.

Pergi Borders siap search kat pc Borders.

(tapi tak jumpa tak tau la saya salah eja ke memang tak ada)

.

Dua minggu lepas, masa teman Santi ke Popular,

jumpa 'My sister's Keeper'!

Masa tuh Santi nak beli novel peneman masa fly,

so saya racun Santi beli 'My Sister's Keeper'

:)

.

Lagi satu sebab saya jarang update blog minggu lepas.

Asal ada masa terluang,saya belek novel ni.

Dapat baca beberapa muka surat pun jadi la :)

.


Novel ni best!

Tak sabar nak tengok filem adaptasi pulak..

Saya rasa saya suka penulisan Jodi ni.

Boleh lah cuba tajuk lain pulak lepas ni.

.


Nak tau novel ni pasal apa?

Kena baca sendiri la baru best..

hehe..

:)

.

Ada satu lagi novel yang saya harus khatamkan.

Tapi yang ini macam kurang minat sikit,

Wish this one as interesting as 'My sister's keeper'.

:(


Sekarang saya set minda saya, ini buku hitam ini adalah novel best seller!

Good luck!

.

As per request, the brief synopsis:

Cerita ni berkisarkan satu keluarga yang mana anak sulong diorang (Kate) sakit Leukimia.

For few treatments, Kate perlukan donor untuk hidup tapi parents and abang Kate tak sesuai untuk derma whatever she needs masa tuh.

What the parents did was, make another baby that suite to be Kate's donor (thats Anna).

So Anna la heroin untuk Kate. But after few years, Anna pun dah belasan tahun camtu..

Anna tak nak dah jadi donor untuk kakak dia.

Anna saman parents dia because of that and the synopsis ends here..

Lain2 baca sendiri ye..Hehe..

:)

6 comments:

D i z a said...

my sister's keeper tue movie dia dah keluar kan? sedih okay aku tgk trailer dia.

Cik Qemm said...

a'a dah kuar.tp kt msia blm lg kan.cite ni memang sedih pun.huhu..

bersedia gn tisu ler nti.

Full Name: Nas Adora Mohd Dan said...

My sister's Keeper aku dh beli dh...tgk trailer die best kn...aku bru beli...x abes baca lg...

Ideologi Hidayah said...

huhu..bagi la briefly sinopsis buku nie.. korang review cam best jekkk..

Ideologi Hidayah said...

perghh.. da baca da synopsis.. daripada apa yg diberi ikut sinopsis.. menarik.. cerita dia x cliche.. yerr..akan dibeli..! hehe..

Cik Qemm said...

dora,
haa cepat2 bace,best!
:)

dayah,
hihi selamat mencari ye.nk kasi pinjam pun takley,org lain punye buku :P