Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Saturday, July 11, 2009

Metrojaya Warehouse Sale #1

Entri before ni saya cakap nak pergi PISA kan?

Nak tau ada apa?

Ada METROJAYA WAREHOUSE SALE!!

*haha dah reveal kat tajuk entri sebenarnya*

.

Ni third visit saya ke Metrojaya Warehouse Sale ni.

The first&second time was last year.

Pergi dengan dua housemate yang minggu ini tiada itu.

*faham ke ayat kat atas ni? mcm lintang pukang je*

Sampai pergi dua kali sebab first time pergi time dah nak tutup.

Tapi kali ni rasa nak pergi 2 kali jugak :P

.

So, apa yang best kat Warehouse Sale tu?

After office hour, saya dan Cik Comei trus berdesup ke PISA.

Tak ramai lagi time kami sampai, mungkin hari ni hari bekerja.

Sale ni start semalam lagi.

.


Refer to banner kat atas ni, sale dari 9-12 Julai,

tapi katanya Shasha yang dapat SMS dari metrojaya,

sale ni extend sampai Isnin.

Apa lagi orang Penang,pakat serbu ramai2!

.

Tengok banner ni sale sampai 70%, tapi bukan takat tu je,

ada yang sampai 80% tau!

Tak percaya?

.

Ha.. saya tak tipu punya, ni Akemi buat sale up to 80%.

Kalau sesape cari hadiah kawin sesuai la skang ni.

Hehe..untuk sendiri pakai pun boleh jugak :)

.

Masuk warehouse sale ni semua beg kena masuk plastik oren tu.

Tengok beg kitorg yg cun2 semua dah tersorok.

Pastu semua orang dapat beg besar yang biru tu,

diorang saje je nak kasi shopping byk2,

Strategi betul!

Tapi kami berdua kongsi beg biru, konon2 tanak shopping banyak :P

.

Ni perfume roll on Silkygirl, RM5 dapat 2!

Tapi saya tak beli pun, ni snap untuk korang tengok :)

Macam2 ada la kat warehouse sale ni,

dari pakaian dalam, baju, beg tangan, kasut etc.

.

Yang best nye ada Happy Hour,

so korang pasang telinga dengar ape yang diorang mark down harga tu.

Setiap sejam akan bertukar barang.

.

Ni ha die Cik Comei saya ralit tengok barang.

Dengan teddy nye ke hulu ke hilir.. :)

Rambang mate dah jadi. hehe..

.

Saya pun dapat satu teddy dari Cik Comei :)

Ni tengah pilih mane lagi sedap peluk.

Tiga2 teddy ni setiap satu nya RM20 ke bawah, best tak?

:)

.

Huh ni tempat make up, perfume dan yang seangkatan dengannya.

Kat sini saya beli compact powder, sebab skang dah nak habis da..

Kalau selalu beli RM20++, kat sini saya beli bwh belas2 RM je.

.

Service kat sini pun ok.

Even ramai orang serbu, tade la service crew yang kerek2 so far.

Siap ada pak cik offer diri nak amik gmbr kitorg lagi :P

Tu dia,bergambar dengan beg2 plastik :P

Ni sebelum bayar lagi, tengok beg biru kat bahu Cik Comei tu,

kembung semacam je, isk3..

.

Time round2 kat PISA tu takde la rasa penat or bosan pun.

Tapi tak ley la lame2 kat situ nanti terbeli banyak plak.

Lepas bakar duit kami pergi minum2 isi perut.

.

Tengok gaya dua2 lepas shopping.

Baru la rasa penat sikit.

Tapi puas :D

.

Lepas dah penat membeli belah pergi jumpa buah hati plak.

Paksa Pumpkin turun teman kitorang berdua makan.

Lagipun Pumpkin nak balik kampung amik barang,

so esok tak dapat jumpe*gedik*.

Nanti kalau rajin saya reveal sebahagian yang saya dapat kat warehouse sale tu ya!

.

Till then, saya chow dulu!

.

Tips dari saya:

1. kalau nak pape masuk beg je,tayah pk banyak kali. *Ewah*

2. Kalau tak nak spend banyak, jangan bawak cash banyak.

Credit card? Tinggal kat rumah *hehe*

4 comments:

Monkey D Luffy said...

tak ada duitlah nak g shopping

hehe

apeqchan said...

bestnye sopping...
tp sy xde duit la

"sTrAwBeryChumiL" said...

warghhh.. shopping.
best nyee 70% everywhereee. :D

Cik Qemm said...

luffy,
bole window shopping :D

apeq,
ala yola tu awk tu,
gaji besau mane?
:D

azimah,
best kan?
mane2 nmpk 70%.wee...