Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Thursday, July 09, 2009

Mata Kesayangan Hamba

Ingat lagi beberapa hari lepas saya mengadu mata gatal?

.


Tengok mata kiri saya merah. 

Ni hari pertama saya start sekolah, Isnin lepas.

Tak cun langsung mata merah sebelah, tapi nasib tak dua2.

Confident diri terus down, rasa kurang comei hari tersebut.

Tade kena mengena! Haha..

.

Jadi setelah dibebel2 dan kegatalan melampau,

saya ke farmasi berdekatan nak beli Cetrizine.

Pharmasist kat situ kata Cetrizine ni untuk itchy&watery eyes.

.

Ni la ubat yang lecturer saya recommend, Cetrizine.

Sepapan ni RM5.00.

Makan sekali sehari.

.

Semalam mata saya gatal lagi.

Kebetulan Santi pun nak ke klinik, beliau tak sihat.

Jadi saya pun merajinkan diri jumpa doktor.

Doktor kata saya alah habuk.

Jadi doktor bagi saya 3 jenis ubat.

.

Ubat ni kena titik setiap 2 jam.

Ala-ala eyemo, tapi ni tak sejuk  macam eyemo.

Tadi baru lepas titik, rasa mcm turun ke anak tekak plak.

Cepat2 nimun ribena kasi manis tekak.

.

Doktor bagi saya Cetrizine jugak, ubat ni untuk pagi.

Tak mengakibatkan mengantuk agaknya.

.

Balik rumah saya cek koleksi simpanan ubat saya,

rupa-rupanya saya ada Cetrizine dalam peti sejuk.

Ubat masa selsema tempoh hari.

Jadi sekarang saya ada stok ubat untuk setengah bulan :P


Banyak koleksi ubat saya,

kalau tak pulih lepas habis ubat ni tak tau la.

:(

.

Doakan mata saya baik ye.

.

p/s: hari ni dapat tau nak dpt cousin baru lagi.

hehe best2. anak buah baru bile kak? lol.

11 comments:

yayaHarry said...

get well soon :)

noor afzan said...

semuga mata kamu cepat sembuh..
adeh2..

sarah al -idrus said...

hehe.ikut mkn ubt waktu betul insyaallah cepat baik keh?

Pocket said...

inshaAllah anda akan sembuh kembali,
tp apa nama sakitnyer tu? Dr ada bagi tau tak?

google la tgk :)
mana la tau, ada org lain dluar sana berpengalaman sama dan bleh settlekan ngan beberapa langkah mudah:) (Contohnyer tuam ngan ais ker... mano la pocket nak tahu kan..)

Monkey D Luffy said...

ini mesti sebab ko skodeng tandas lelaki ni

echah_syed said...

hi ..slm kenal :)

thnx singgah umah combi..

sakit mata ekk..

combi biasa guna EZEDE kalo gatal mata,elergic atau selsema.mmg berkesan dan tak ngantuk sgt :)

en_me said...

gatall ghitewww.. ehehe

Cik Qemm said...

yaya,
thanks dear :)

afzan,
terima kasih.hehe..

sarah,
sekarang hari2 makan ubat,nak cepat baik :D

pocket,
Dr bgtau allergic je,nti saya google.hehe thanks :D

Cik Qemm said...

luffy,
eh2 mane ade skodeng2 la :(

ecah,
salam kembali :D
owh ubat tu ley gak ek.nti saya cari :D
terima kasih.

en_me,
huhu tula gattalll..
:P

apple dilla said...

cmne skang?
ok dh?

Cik Qemm said...

dilla,
better la.mcm ok sket :D