Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Saturday, July 04, 2009

Cerita sagat hati.

Tengok je gadis comel bawah ni, sure korang tau apa yang saya nak kata.

Apa lagi kalau bukan Nur Amina Kasih.

.


Rata-rata kawan-kawan dah buat review cerita ni.

Saya yang terlambat.

Semalam baru episod 6, tapi drama ni debomb macam transformers.

Eh, yeke?

.

Setiap episod cerita ni ada je part yang sayu.

Bergenang air mata ni ha, lagi-lagi saya selalu layan cerita ni sorang2.

.

Kalau lah ada gadis macam Amina ni, diharap tabah ye.

Bahagia pasti ada dimana-mana, insya-allah.

.

Suka jugak watak Siti Sarah ni.

Even kadang2 menyampah.

Gedik tak bertempat, tapi bila fikir2 balik, budak2 lagi dia..

.

Sekarang watak bertudung dah jadi watak utama tu.

Rakyat Malaysia semakin terbuka hatinya.

Alhamdulillah..

.


Adam, memang menyampah sebab sesuka hati tinggal Amina.

Ada ke orang keras macam ni?

Dapat bini baik cukup budi pekerti ditinggal-tinggalkan..

Isk3..

.

Tapi walau keras hati, dia manja.

Cepat terluka.

.

Gambar Fizz Fairuz tak jumpa plak.

Dia ni memang favourite aktor lah!

Cair saye kalau dapat laki macam Aidil ni.

.

Apa-apa pun, drama ni memang superb!

Rasanya tak payah nak bagi tau apa yang superb pun korang tau sebab apa kan?

Cerita sagat hati, dan kadang2 buat kita sedar apa yang kita lupa.

.

Kalau Amina yang tersagat hati boleh hadiahkan bacaan quran hari2,

kenapa tidak kita.

Kalau Amina yang membawa diri boleh berjaya mengharungi hari,

kenapa tidak kita.

Kalau Amina sopan litup tutup diri, kenapa tidak kita.

.

Mari sama-sama fikirkan, selamat beramal :)

.

p/s: gmbr2 ni saya google je. Gmbr Adam tu credit to En.Budiey

7 comments:

MIRAUTTIKA said...

teringin sangat nak ikut cerita ni.
tapi,masa tak mengizinkan.ada je benda nak buat time cerita ni start.
memang ramai bagi comment yang cerita ni memang 5 star ! :DD

Cik Qemm said...

mirauttika,
hehe best tau cite ni.tgk ar kt web tv3.
:)

wawa said...

mmg best......suke sgtttt...^_^

noor afzan said...

terlepas episod 6..
adeh~
jom youtube sama2..

luvida said...

episod 1 x tgk..
tp mak pomot abis2an...
so..episod pstu x miss da.
bes :D

Cik Qemm said...

wawa,
suke jugak?
:D

afzan,
hehe da tgk kt tv3.com.my da ep6.

luvida,
tgk la ep 1 kt website tv3.

wawa said...

suke giler ok...tp seminggu skali jer....penat tggu....=(