Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Sunday, June 28, 2009

Durian si raja buah.

Betul ke Durian Raja buah?

Haha suka hati saya je, tulis tak buat research.

Karang kena marah lagi, lol.

.

Saya dan housemates dah lama merancang nak makan durian.

Tapi nak yang beli terus makan.

Kalau tak elok boleh tukar. Hihihi..

Semalam baru berkesempatan.

.

Lokasi kami rasa-rasa durian dekat Sungai Ara, Penang.

Mula2 dah spot dah satu gerai tu, tapi bila pergi je durian habis.

Punya la laku, nak2 hujung minggu kan.

.


Kat gerai Pak Su ni la kami pekena durian.

Tak banyak pun kami makan, 2 bijik 4 orang.

Pertama kali jugak dengar durian udang merah.

Agak merah la warna isi nya.

Tapi macam mahal je, sebijik RM7.

Tapi tibai sahaja la labu..

.

Ni bukan durian udang merah.

Yang ni tak tau apa namanya.

Saya rasa-rasa je durian ni,tak makan banyak.

Makan seulas je, ni saya punya durian.

Saja nak merasa kehangatan musim durian.

:)

.

Tapi, even rasa-rasa pun,

banyak gambar saya dengan durian seulas ni.

Memori tercipta bersama durian.

.

Cik Haja, dia suka durian pahit.

Ada jugak suka yang pahit2 ek :P

.

Cik Santi tak makan durian semalam,

die makan rambutan je.

Tengok la kecomotan die sumbat dua bijik rambutan.

Suke pipi kembung camtu kot.

.


Ni Cik Yana dan buah hati nya.

En Jepp telah bermurah hati belanja kami semalam.

Kalau tahu die nak belanja bole tapaw bawak balik.

hehe kidding, anyway thanks Jepp!

.

Jepp pagi2 dah buat surprise hantar munge kat Cik Yana.

Adus romantis!

Tapi pumpkin, saye tanak munge tau, saye nak cekelat. Ngee~

Eh tetibe ade pesanan untuk orang jauh di mata plak.

.

Musim durian ni jangan makan durian banyak2 tau,

nanti tak sihat plak.

Rasa-rasa pun cukup lah.

.

p/s : Amir ym nak kasi jeles kata abah beli durian, tapi saya da makan dulu. Bluek!

p/s/s: Taip post sambil tengok tribute to MJ. Berpusu2 orang pengsan & histeria kat konsert beliau. Isk3.

3 comments:

zafi said...

adoi durian plak!!! adoi2... stress!!!

Mommy Prince said...

i suke yg u mkn tu.org panggil kucing tdo.hikhik..

sangat sedap buah doyan ni..
udang merah isi tebal dan duit nk bayar pun kena tebal..huk3

*tetiba teringat makan durian kat kg dengan pulut dan kuah santan.
nk masak sendiri tak reti.kahhhhhhh

Cik Qemm said...

zafi,
jgn stress2.tak baik utk kesihatan :d

kakak,
eh udang merah memang bayar kena tebal ke?patut la..ingat pacik tu saje tetak kitorg.haha.

sebijik rm7 tu!
huhu..