Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Sunday, June 28, 2009

Bad service, wrong timing.

Sebelum acara rasa-rasa durian semalam,

kami singgah di Sunshine Bayan Baru.

Kebetulan, saya mengalami senggugut.

Jadi nak la beli ubat tenangkan perut, memikirkan hari masih panjang.

Pertama kali panadol menstrual masuk perut saya semalam.

.

Mood kurang baik, perut tengah tarik2.

Saya beratur nak bayar panadol sepapan dan tuala wanita.

Kebetulan tiada kaunter ekspres di situ.

Makanya agak lama la saya beratur untuk bayar 2 item itu.

Pergerakan di kaunter agak perlahan.

Mungkin ramai yang borong dengan penuh troli.

Saya pula hanya pegang 2 item.

Saya sabar, perut masih tarik2.

.

Sampai giliran saya.

Saya hulur not RM50.

Saya ada sekeping RM50, baru keluar dari ATM.

RM1 ada 3 keping. Itu sahaja fulus saya ketika itu.

.

Minah kashier : Ada duit kecik tak?

Saya : Tak de la.

Minah kashier : Kalau tak de tak leh bayar. Saya tak de duit kecik.

.

Saya beratur lama untuk bayar 2 item, dia kata tak boleh?

Saya dah rasa nak lempang orang.

Perut tak baik lagi, hati pulak tarik2.

Saya sabar.

.

Saya : Erm cuba tukar dengan kaunter sebelah2, ada kot.

Minah kashier : Diorang semua tak ada tukar, saya dah tanya.

.

Bulu roma saya dah meremang.

Darah dah naik, tapi saya cool lagi.

.

Saya : So cemane ni?

Minah kashier :  Tunggu ar. (nada biadap)

.

Saya tunggu. Saya sabar lagi.

Dia layan customer belakang saya.

Customer belakang saya bagi dia 12 keping RM1.

Lepas tu baru dia punch saya punya barang yang 2 itu.

Harga barang saya belasan RM. 

Minah tu pulangkan baki sekeping RM10, sekeping RM5, yang lain semua RM1.

Saya tak kisah, asalkan duit.

Tapi dia bagi dengan carca marba.

Duit bersepah sana sini.

Saya nak kira balik pun terpaksa susun atur sampai ambil masa depan dia.

Dalam hati dah sumpah seranah.

Muka saya pucat lesi, sejuk satu badan.

.

Saya ke kaunter khidmat pelanggan, minta borang aduan.

Pekerja di situ terkejut dengan permintaan saya,

tapi diturutkan sahaja.

Jaga awak minah kashier!

.

Nanti saya isi borang tu.

Awak main2 dengan saya time mood saya swing.

Menggigil tangan sampai amik gambar awak pun goyang2.


Minah dalam bulatan tu la buat siot ngan saya semalam.

Macam bagus je.

.

Jangan ingat muka macam belasan tahun boleh buat main2.

Jangan ingat muka kampung boleh dipijak2.

Kerja kat kashier kena pemurah dengan senyuman, bijak bermain kata2.

Kalau nak masam2 masuk stor kira stok.

Nyot!

14 comments:

zafi said...

serioulsy msian's customer service bukan semua... memang teruk
kene banyak improve lah... isi je borang buat aduan then make sure u buat follow up!!!!

pinkiss said...

eiii.. mencik betul la org layan camni kan?

Mommy Prince said...

Sis, last wk baru je my fren and i angin ngan sorang cashier.. my fren sampai geram baling je duit tu kat muke cashier tu..

dah 3 kali cashier tu wat mcm tuh.duk kat cashier muke cam taik.bila customer ckp tak concentrate. pastu boleh staff keja kami kata tak byr padahal dia tak kira sekali masa kami berckp suh ad on.. dia wat muke taik di situ..

name kedai tu CAFE 8. kat avenu2 1. jgn pegi kedai ni kerana cashier nye tak mesra alam

diza said...

aku pun tak suka cashier mintak duit kecik. dulu masa aku beli brg dekat guardian, cashier nie dgn blagaknye tanya "takde duit kecik ke dik?"

aku jwb "KALAU ADA DAH LAMA SAYA BAGI"

kemudian dia terdiam seribu bahasa. cuba try. hehe.

Cik Qemm said...

zafi,
memang nak isi insya-allah,tp nk buat follow up cm mls sket.haha..

pinkiss,
tula,ingat kite ni budak kecik ke?
budak kecik pun kena layan elok2 tau.

kakak,
mcm best je baling2 duit.mcm drama la plak.tp kang tak dpt balance.haha.

diza,
akan ku praktik lepas ni!
thanks.
ehe :)

.mS.hUnNy. said...

kite penah wat entry psl cashier yg perasan bagus macam neh..mentang2 kite pakai selekeh2 die igt kite xkeje la kot..yerlah, die kan hebat sangat smp dpt kejer cashier..

ahmdsyhmi said...

nak kerja muka masam, keje cuci jamban la..

kalau takda duit kecik baik tak payah buat supermarket.

Cik Qemm said...

miey,
ala kite bukan selekeh sangat pun.hoho.mungkin die ingat kite budak2 lagi tu boleh pijak2.nyot btl.

ahmdsyhmi,
aa betultu.cuci jamban tade sape tgk muke masam tuh.

aman dunia.

apple dilla said...

cpat2 buat complaint.
br padan muke.

noor afzan said...

haha~
muka qemmal nampak cam dak sekolah kut~
sebab tu selamba jer cik cashier biadab tuh..

tapi mmg selalu je camtuh..
kalau iapun xde duit kecik, cakap la elok2..
ni bikin panas owang lak~
(alamak, apasal aku marah lak nih..adeh..)

Cik Qemm said...

dilla,
this wik kot i g anta borang tu :)

afzan,
hihi mcm bdk skola ke :)
tp tula,mmg pnss pun aritu.
huhu

Afif said...

panas lg ke dah suam?:p

XANABIOTICX said...

orang yang kerja customer service selalu ada this kind of attitude. how ironic.

Cik Qemm said...

fif,
hehe da sejok da :D

xanabioticx,
tak semua.tapi segelintir ni buat kita rasa cmtu,haha.

btw, saye da anta borang tuh :D