Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Thursday, July 24, 2008

n.i.g.h.t.m.a.r.e

Menjadi nightmare bila fikir kepala saya akan kekurangan rambut.
Rasanya dah pernah buat entry hair loss ni.
Tapi nak tulis lagi.

Sedih.

Bukan apa, dah banyak kali sangat amoi-amoi saloon tegur rambut saya ini.
Tadi ditegur lagi, saya ke saloon dengan Kak Leen.
Sekali imbas saya rasa ok je, cantik mata memandang.
Confident je slalu. Hehe..

Tapi bila difikirkan berulang kali, tanak la rambut asyik gugur je.
Kalau kat rumah hari-hari kena sapu lantai.
Rambut bersepah-sepah!

Amoi saloon suruh saya tukar shampoo, agak mahal.
Mahal la bagi saya yang tak berpendapatan ni :(

Macam mana ni kawan-kawan?


saya tanak melalui semua grade-grade hair loss ini :(




7 comments:

Dayu said...

serius sgt ke ur hair loss? tukar shampoo mahal tu solve ke prob? ke amoi kedai saja nak jual brg...

try la pantene hair loss tu..my fren pakai dia kata berkesan...

purplechoc said...

dayu,

rasenye cm biase je,sebab housemates i sume pun hair loss.
tak botak pun.mintak2 takkan botak ler.scary.

erm pantene ok ek.
will try.

thanks dayu

Mak Su said...

tentu ada petua2 yg boleh diamalkan

apple [soul]d out said...

qemm,dun worie la..
I ade bace, it is normal to lose up to about 100 hairs a day although too much brushing,hair rubbing or excessive washing can add to this. so,dun worie sgt ok. nnt u stress lg byk gugur. =/

purplechoc said...

maksu,

petua ape ek?

apple,

yeke u,apsal amoi tu comment truk sgt ek :(

Aleph Prime said...

Qemmal, thanks for visiting my blog... Ni topic2 best....

http://alephprime.blogspot.com/2008/07/sedim-streams-river-sabbath-day.html

http://alephprime.blogspot.com/2008/07/my-escape-dusk-at-majapahit.html

http://alephprime.blogspot.com/2008/07/my-escape-dawn-at-majapahit.html

http://alephprime.blogspot.com/2008/06/movie-review-walk-to-remember-2002.html

http://alephprime.blogspot.com/2008/06/my-escape-place-ii.html

http://alephprime.blogspot.com/2008/06/usm-theme-series-1.html

Apa macam?

13may said...

hmmm...masalah problem nih...

byk faktor yg buat rambut gugur nih...

maybe u shud jumpa doktor...
kalo ikut amoi tuh...depa asyik suh beli shampoo saja...