Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Monday, July 28, 2008

Jalan-jalan di Perak

Saya ke Taiping & Ipoh.
Gatal nak ikut Kak Leen balik kampung.
Kampung Kak Leen di Taiping.

Hajatnya nak suruh kak leen bawak jalan-jalan.
Tapi masa tak mengizinkan.
Lain kali la pulak :D

Sabtu pulak saya melawat Pumpkin.
Tapi sekejap je, sebab sampai pun da petang, mlm da kena balik Penang.
Tapi sempat la jalan-jalan.
Tengok cerita The Dark Knight tapi tak habis.
Takut tertinggal bus.
Sorry Pumpkin!

Petang tu kitorang makan kt one of my favourite restoran kat Ipoh.
Dulu masa study kt Matrik Gopeng slalu mkn kt situ.


ni la restoran nya, Mee Rebus Ramli. Nak bgtau direction tak reti, tapi dekat dengan Ipoh Parade.

ni menu-menu yang ada. Ada lagi, kalau nak tau pergi sendiri.Hehe..

and this is my favourite meal kt situ.. Mee Rebus.

Ni Pumpkin punya. Dia order 'Cam Sup'. Mee campur mihun sup. Ni biasa-biasa je..


drinks..

side dish. da kenyang tapi mula-mula tamak, so mkn je la :P

Tata for now~

7 comments:

Pocket said...

dah pernah gak gi situ..
dulu mases keja kat kilang lama kena bertandang selalu ke Yamaha kat belakang tu, skaligus makan la nasi ayamsitu,
(rasanya branch dia yg lg satu kot)
mee rebus nyer tak special.takder lauk ganash ganash,
standard jer :)
tp sedap...

nak gi ipoh!!!

Mak Su said...

sedapnyer, nyum nyum

purplechoc said...

pocket,
ha'ah nasi aym kt situ sedap gak.tapi aritu rindu mee rebus die.

branch lg 1 kat kwsn perumahan kan?

tapi mee rebus sedap la.

maksu,

sedap :D
nyum!

paLie said...

makan2 lg..haihhh~

hyfa hasan said...

best x ipoh??emm.. xprnah ar pergi..lalu pun kat highway trus ke penang n kedah..

b u n g a h a t i said...

sy sgt lapar!!
nak mee rebus tuuuuuuuuuuuuuu...
:P

purplechoc said...

palie,

biar la nk mkn2.

hyfa hasan,

compare too kl or penang,ipoh no 3 la.tapi best gak kalau skali skala drop ctu :)

bungahati,

mee rebus sedap tau!
:)