Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Wednesday, July 02, 2008

Hari bersama mereka..

Last weekend qemmal spent time dengan girlfriends.
Lame tak lepak ngan diorang.
So this is my first outing in Penang with my girlfreinds.
Watak2 yang ada cuma 4 orang, since 4 orang ni je yang ada time tuh.
Yang lain sume out of reach.
Qemmal, Santi, Apeq & dear Yan.
Destinasi kami ialah Queensbay tapi orang sewa kereta tuh lambat gile hantar kereta,
so we went to warung nearby our house for lunch.
Qemmal suka warung ni, kat sini boleh dapat indonesian food.
Selalu qemmal akan makan Pecal Lele kalau datang sini.
Lagipun 2 of my girlfriends, Apeq & Yan tak pernah makan sini lagi.
So bawak la diorang.
Pecal Lele - Lele itu adalah ikan keli.

Kalau sape-sape tak makan ikan keli, ini plak Pecal Ayam.


Lauk-lauk tuh kita makan dengan nasi putih & sup kosong. As simple as that, but I like!

Lepas da isi perut, then kereta pun dah dapat, kitorang pun berangkat ke Queensbay untuk misi seterusnya. Time ni la qemmal tengok SEPI yang best itu. Lepas tengok movie, jalan-jalan kejap. Tekak terasa dahaga la plak.

Yan suggest to have drink at Oldtown and we were really glad to hear that. Of course I am, sebab I memang fan Oldtown.

So we went to Oldtown e-Gate, one of my favourite lepaking spot.

Our drinks..

Santi's meal. Favourite i jugak ni.


Apeq' meal.

dan ini yan punya

qemmal & santi comot

Apeq-chan & Yan

Lepas sessi makan-makan ni, tiba masa untuk send them home. Yan di sg.Pinang (susah sungguh cari rumah u malam itu) and Apeq to the airport (apeq datang penang untuk hantar adik nya sekaligus bercuti).

So, i guess it's end of my last weekend story.
Some maybe pelik kenapa qemmal ada kat penang plak,
from time to time, qemmal akan bagi tau ek.
Muacks!

6 comments:

Mak Su said...

tq datang ke blog maksu, wah.... sgt menyelerakan nampak semua makanan tu... walllaa

:FaMiEyiNLuRvE: said...

qemm?xmakan ke?tadke pun gmbr makanan..kite last week makan asam laksa lagikk..hihihi

Pocket said...

wahh, pecal gelih tu memang peberet ok, selalu duk makan kat Bukit Mertajam sana.
simple jer, nasi puteh sup kosong,ngan ikan kli. sambal.
tp besh...

taruk la peta kat mana makan tu? beh pocket gi plak pash nih...

purplechoc said...

maksu

ur welcome.
hehe makanan memang menyelerakan :)

miey

kt oldtown qemmal tak mkn,da kenyang :P

pocket

suke jugak ek?
dekat bukit mertajam pun ade ke. memang simple tapi besh kan.

erm kedai ni dekat je gn umah qemmal.kalau nak datang gtau la,qemmal bawak, pocket belanja.hehe

:FaMiEyiNLuRvE: said...

waahhh...mcm diet ajer..we will se la kan after grad nanti..
hmmpphh!

purplechoc said...

miey,

hehe nk tgk nti qemmal grad ke,means that i got 1 and a half year to go..

huhu