Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Friday, May 30, 2008

Kids are sweet

Hari ni nak cerita pasal adik & kawan baik nya.
Sejak adik tadika (sekarang darjah 5) adik ada kawan baik merangkap jiran kt sini.
Kami tak ramai jiran, even worse, sekarang tade jiran pun.
Abah kate student2 di sini la jiran kami, abah ku seorang warden.
@sedih
Ok, back to kawan baik adik,
his name is Lutfi.
Sama baya, sekolah sama, main petang2 sama.

Unfortunately last month Lutfi pindah ke Lumut,
ikut ayah dia transfer.
So adik takde lagi kawan baik.
Duduk la die kat rumah layan Warcraft.

But out of sudden, last nite ketika kami dinner,
handfon mama kring2.
Lutfi nak cakap dengan adik.
Mama tanya ada apa-apa ke?
Lutfi jawab..
"Rindu Ehsan"

Itu la dia kawan baik adik. Comel gelagatnya.
Dia pandai berkata-kata, tapi tak semua kata-katanya boleh diambil port.
Kebanyakan nya angan-angan beliau.


Lutfi berbaju belang sebelah adik

5 daripada mereka adik-bradik Lutfi, seorang cousin beliau. Jadi kids yg tinggal di sini, awak kira la sendiri @jelir


Adik2 perempuan Lutfi. Si kakak namanya Mimi. Cakap banyak. Bagi dia satu cermin besar, dia boleh bercakap dengan image dalam cermin dengan seronoknya. Suruh dia nyanyi, dia nyanyi dengan gembiranya. Boleh tidur terbongkang di rumah saya tanpa peduli maid datang kejut. Si adik pendiam, selalu takut2. Mungkin maseh kecil. Rindu budak2 ini.

Sekian cerita.
Hari ini hari jumaat @bidadari

p/s: Happy Birthday Ayesha! Love ya
@cinta

6 comments:

Lily.Lulu. said...

SONOK NYAA ada adik2 yg comel
:D

purplechoc said...

huhu..adik ade 3.
tapi sorg je maseh comel.lg 2 da panjang :P

Pocket said...

darjah lima kira dah mengenal erti rindu kat member la kut,
I wonder how does kawan adik tu ask the mother,
'mom, can i talk with Lufti..'
I bet even his mother was touched with such genuine friendship.
Huhuuuuu

13may said...

chewah chewah :D

purplechoc said...

pocket,

we all pun surprise adik dpt call tu.sebab die sgtla jarang dpt fon calls.

and time tu tgh dinner.we all like "whoahhh" to adik :P

13may,

chewah2 :D

purplechoc said...

pocket,

we all pun surprise adik dpt call tu.sebab die sgtla jarang dpt fon calls.

and time tu tgh dinner.we all like "whoahhh" to adik :P

13may,

chewah2 :D