Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Friday, April 18, 2008

leisure

masa : lunch hour, Jumaat
destinasi : digital mall
watak : qemmal & miey
.
Pagi2 received sms daripada miey, bertanyakan program semasa lunch hour. After short discussion, kami sebulat suara mahu ke Digital Mall.
.
Al-maklum lah, kami berdua belum pernah menjejakkan kaki di sana. Walaupun tempat bekerja dekat dengan mall itu.
.
Dengan bantuan Pacik bus rapid yang peramah, kami sampai ke Digital Mall.
.
Miey ade list barang yang mahu dibeli. Saya pula hanya mahu berjalan-jalan melihat suasana.
.
inilah Digital Mall
.
Kami meluangkan masa hampir sejam berlegar-legar di dalam mall itu. Dan kami juga masing-masing telah melaburkan $ di mall itu.
.
Saya yang hanya membawa sekeping note RM50 telah spend RM89. Atas pinjaman Miey. Terpaksa la mengeluarkan $ sejurus keluar dari mall.
.
Nasib saya tidak mempunyai kad kredit. Saya tidak dapat mengawal nafsu. Huh!
.
Tengok apa yang saya beli..
.
Laptop lock, earfon & pendrives
.
Overall, trip ke sana membuatkan saya masuk ofis lambat 8 minit. Mujur tidak perlu thumbprint atau punch card :P
.
p/s : gadget sekarang murah sungguh. Ingat lagi pendrive pertama saya, Apacer 128mb, RM99. Saya beli mase 1st year di USM. Tapi dah rosak dah. Hmph!

6 comments:

Lily.Lulu. said...

digital mall kat mane tuh qemmal ???

bape ringgit pen drive kingston 2gig itu yer .. ??

purplechoc said...

lily,

digital mall ni kat seksyen 14. nak ckp lebih2 qemmal pun tatau sgt :P

pendrive 2g ni qemmal beli rm27.
:D

:FaMiEyiNLuRvE: said...

yezzz...terlost some fulus over there...bukan hanya fulus, tp latus..huhhuuu..

'our' cute flash drive is sooooo comey

Lily.Lulu. said...

oooooooo .. ok ok .. kat PJ .. alrite .. rasa nya dah tau ..

hehehe ..

2 gig RM27 murah gila
nak serbu !!

:D

tq dear

purplechoc said...

[miey]

hahaha,tula sape suh kuar duit byk2 lagi.da tau penyakit suke derma duit :P

[lily]

haa da tau eh.kalau nak map search kt google.ade webdite digital mall skali gn map :P

memang murah.hehe pegy la serbu. 4 g hanya rm47 :P

:FaMiEyiNLuRvE: said...

yes..yess...yg 4G is mine..hehehhe..
so tiny, so comey!