Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Monday, April 14, 2008

Jalan-jalan cari makan


Saya ada hobi melawat ke blog orang.
Melalui kunjungan saya ke blog demi blog saya diperkenalkan dengan tempat-tempat makan yang best2.
Baru-baru ini kerap kali saya baca pasal William Corner.
Pernah dengar?

Stall tepi jalan yang mempunyai hidangan ala-ala restoran mewah.
Blogger-blogger lain membuatkan saya teringin sangat2 nak pegy William Corner yang terletak di Taman Mayang itu.
Tapi saya tidak tahu jalan,
sehingga lah Cik Lily memberi direction untuk ke sana.

Terima Kasih Cik Lily!

Jadinya, hari selasa minggu lepas, berteman kan girlfriends, Cik Wa, Cik Mie & Cik Enie, kami ke sana!
Terasa sangat la excited, tp on the way pegy mmg tersangat la jammed.
Kitorang pegy direct lepas habis keje.
So kena la meredah lautan jammed itu dulu.

Sampai2 saya mencari Pakcik William tapi tidak kelihatan. Kami dilayan dengan penuh sabar oleh mamat waiter di situ. Warung William itu tiada menu, jadi terpaksa la mamat menu itu memperkenalkan food yang ada.



Saya order Spagheti Chicken Mushroom with white sauce

oh ya, Cik Mie mintak saye cite sejarah saye order Spagheti Chicken ini. Saya lebih prefer seafood daripada chicken/beef. Tapi time nak order tuh, mamat waiter tuh tade plak sebut seafood . Yang die sebut, Spagheti Chicken, Daging or Seeput. Di tambah nya lagi, yang Seeput itu sedap. Eyy scary gak dengar mkn Seeput nie. So saye order Spagheti Chicken je la. Then baru la Cik Mie tanya kenapa saya tak order seafood, baru terperasan mamat waiter itu mempromosi Spagheti Seeput (seafood). Hehehe.. Sangat lucu !

Cik Enie bersama Nasi Ayam Pandan + Mango Blended.

Mungkin Cik Wa surprise melihat hidangan yang di-order.

Close up Pasta Beef Cik Wa


Cik Mie & Triple-H nya. Roti berinti daging , makan bersama mayonis+sos.

Menu ke-2 Cik Mie. Spagheti Meatball with tomato sauce.

Ribena Longan - bukan saya punya.

Ini dinner saya malam itu. Tembikai blended + laici.

Hidangan di warung William itu sangat la banyak. Masing-masing tidak habis makan. Sampai boleh tapau bawak balik.

10minit yang pertama kami bertukar-tukar hidangan. Saya suka Cik Enie punya nasi, pedas sikit, tapi saya suka. Air plak saya suka semua! Hehe..

Pesanan untuk kawan2, jika perut kamu kecik, memadai berkongsi bersama rakan-rakan untuk elakkan membazir. Atau order saja Triple-H :)
Bil kami RM76.00 untuk dinner malam tu. Not bad huh? Hehe..

12 comments:

Diza said...

nampak sdp!

apple [soul]d out said...

qemm dh pernah try murni ss2?
sdap jugak!
name lg adik beradik.
tp tpat die bersih la dr william.
haha..

nisux said...

cisss......
kamu sudah ke William keeeee.
sangat jelessss okk...
PJ(or is it Kela Jaya) sgt jaohh la anyway..

purplechoc said...

[diza]

hehe nampak sedap ek.
bergantung kepada selera kamu.
bagi saya sedap,cuma portion nya banyak :P

[apple]

murni belum lagi.tapi member qemmal nak bwk 1 day.hehe..can't wait :)

[nisux]

hehe nisux jeles.erm memang jauh pun.tapi sebab saya bekerja di kelana jaya,so tidak la terasa jauh sgt.saye sampai umah pukul 10 ok,sgt penat.huhu..

:FaMiEyiNLuRvE: said...

i'm a bit chooooosey..
so, mknn kt williams tu tak tergolong dlm mknn yg sedap amat!

=d

Lily.Lulu. said...

dah pergi rupenya .. punyelah banyak korang order.

kan udah bilang, makan kena share2 .. tapi ok la tuh sebab korang pandai tapau bawak balik. kalo x rugi ..

:D

purplechoc said...

[miey]

hehe nti bwk bf order lain plak try eh.dont forget hafal the food name :P

[lily]

haha cemane nk share,masing2 tamak time tuh,kalau boleh sume pun nak.siap intai2 menu org meja berdekatan.hihihi..

Dayah said...

Uuuuu..cam best jek tempat tue.. Qemal, bagilah dayah direction nak gi sne.. dayah nak try rr, hehe nnti bole letak kat blog dayah plak..bole kan Qemal...:D

purplechoc said...

[dayah]

dayah,untuk direction bergambar, boleh ke blog cik lily.link nye ade di deretan exits.

kalau nak direstion dari qemmal,pm k :D

Luvy's said...

aii..salam
hoby kte pn duk jenguk blog org..tp kali ni baru cbe wat blo sndiri n cebok komen org nyer blog...ad ms jenguk la plak..
http://redluvys.blogspot.com

apeqchan said...

sedapnye awk..
lapo saye tgk...

purplechoc said...

[luvy's]

hehe slmt melawat :D
slalu2 la dtg ye!

[apeqchan]

sedap awk..
nak saye bwk awk g sane?boleh2.hehe..