Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Friday, April 04, 2008

fear factor

tidak, saya bukan nak bercerita rancangan realiti Fear Factor.
.
kebelakangan ini saya rasa rambut saya makin banyak gugur
(atau saya yang baru terperasan).
setiap kali menyapu bilik saya akan rasa sedih.
rambut saya menghiasi lantai bilik.
.
saya pernah dengar kalau rambut gugur kurang 100 helai sehari adalah normal.
betul tak?
kalau salah betulkan ya.
tapi kalau kira-kira 100x7 hari seminggu = 700 helai !
.
.
teringat saya akan perbualan saya dengan amoi shampoo girl di saloon favourite saya di penang.
.
Shampoo girl : Rambut awak banyak gugur kan?
..
Saya : Ha'ah, memang banyak pun gugur. Kenapa? Saya botak dah ke
.
Shampoo girl : Belum lagi, tapi lagi 3 tahun awak botak la.
.
Saya : Apa tak sayang mulut ke awak ni (dalam hati saje)
.
Rasa nak marah pun ada, tapi lantak la.
Mintak-mintak dia tipu saya.
Sebab dia nak promote shampoo saloon dia
.
p/s : hidup mesti ada masalah kah? boleh tak sesiapa jadi pungut masalah2 untuk dilupuskan? macam pungut sampah. dan adakan juga tempat pelupusan masalah :D

5 comments:

:FaMiEyiNLuRvE: said...

takpe dear, rmbt awk still lg byk kalo nk compared to mine kan?hikss!

takde pape la. its due to stress jer tu..

unless ur familia mmg ade gen kebotakan.ade x?kalo xde,nt die akan tumbuh blk.dun wori!

reeF said...

rambut aku pun asek gugur-gugur.
argh geram jugak. asek-asek kena sapu rambut. mungkin betul sbb STRESS.

p/s= qem. problem tue sakit. tapi satu hari nnt mnjadi bahan tawa pulak. ;) -BE STRONG DEAR-

Sue Anna Joe said...

Haih, same here, my hair banyak gugur, even when I wanna ikat my rambut.

Not sure what it is, stress, pemakanan, weather. Hmm.

paLie said...

gugur..gugur....

aiyahh..sume olang pn gugur ahh??
huhuhhh~

purplechoc said...

[miey]

rmbt sy lebih byk dr rmbt awk,at the moment. tapi luckily tade yg mengalami masalah kebotakan dlm famili.ok kot ek?

[reef]

geram kan?isk!

ha'ah ek,satu hari nti kite akan gelak kan probs kite.menjadi bhn tawa :D

[sue anna joe]

its anna here. :D

tula tak sure sebab ape.
kena find out nie.risau2..

[palie]

ko pun ade mslh ni ke?
tgk gaya model ko mcm tak bermasalah je :P